Don Fanucci Zet startar i Mikkeli

Don Fanucci Zet kommer från en imponerande seger i Kalmarsundspokalen där han krossade konkurrenterna på tiden 1.09,1 efter en blytung resa.Närmast blir det sprinterloppet St. Michel-Ajo i finska Mikkeli för Daniel Redéns elitloppsvinnare.Förstapriset är 80 000 euro och dessutom väntar en direktplats till Hugo Åbergs Memorial.

Efter två raka och övertygande segrar var Don Fanucci Zet hårt betrodd i Elitloppet i år. Men elitloppsvinnaren från 2021 var inte som bäst i försöket och slutade först på sjundeplats.
Under midsommarhelgen var han tillbaka med besked och krossade konkurrenterna i Kalmarsundspokalen. Trots tredjespår genom första kurvan och sedan resten av loppet utvändigt om ledaren, vann han enkelt i imponerande stil på tiden 1.09,1/1640a.
Frågan är hur fort han kan springa på den hypersnabba banan i Mikkeli. Det är i alla fall klart att Daniel Redén sänder sin stjärntravare till storloppet St Michel-Ajo som avgörs nästkommande söndag, den 14 juli.

I fjol vanns loppet av Hierro Boko, närmast före Redén-tränade Hail Mary. Enligt Hevosurheilu är fjolårets vinnare klar för att försöka försvara sin seger. Det är även elitloppstrean Denver Gio, som blev tvåa bakom Don Fanucci Zet i Kalmarsundspokalen. Även Daniel Wäjerstens toppsto Great Skills har fått en inbjudan till det finska storloppet.
Den definitiva startlistan blir klar på måndag den 8 juli.

Skapad: 2024-07-02