Önas Prince inbjuden till Hugo Åbergs

Önas Prince klar för Hugo Åbergs Memorial.
– Önas Prince är uppkollad efter Elitloppet och tränar jättebra just nu, säger tränaren Per Nordström.

I en pressrelease på tisdagen från Jägersro avslöjar man nyheten att Önas Prince blev första häst att få en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial.
– Det känns bra att börja med en hemmahäst och Önas Prince har visat gång på gång att han tillhör eliten, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.
Önas Prince startade senast i elitloppets final och satte sitt rekord 1.09,0 i försöket. Tidigare i vår vann han också Paralympiatravet efter en imponerande insats. Nu laddas han mot Åbergs och har en start inplanerad för att vässa formen till sommarens höjdpunkt.
– Planen är att han ska starta i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg 7 juli. Det ligger precis rätt i tiden för att formen ska vara på topp till Åbergs, säger Per Nordström i pressreleasen.
Tre vinnare från sommarens storlopp kommer erbjudas en plats i Åbergs. Nytt för i år är att vinnaren av Guldsprintern i Halmstad 6 juli får en plats i Åbergs. Som tidigare får också vinnarna av Årjängs Stora Sprinterlopp (13:e juli) och St Michel i Mikkeli (14:e juli) en inbjudan.
Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1 000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdagen 30 juli.

Skapad: 2024-06-18