Redén vände hem från Örebrotravet obesegrad

I lördags vann Daniel Redén sitt första travlopp under 2024 när Illfindmywayhome avrundade V75 på Rommetravet.
En anmärkningsvärt lång segertorka för landets dominerande travstall de senaste åren.
På torsdagskvällen kom en indikation på att det kommer att se väldigt annorlunda ut de kommande månaderna.
Fyraårige Tamatci Jun utklassade konkurrenterna i sin tävlingsdebut medan Poleposition flög i 1.04-fart över upploppet efter galopp i en mycket tilltalande återkomst på tävlingsbanan.
- Hästarna går bra. Man behöver inte alltid vinna för att hästarna ska vara bra. Många räknar segrar, men det är inte nu de ska vara på topp. Vem vill vara på topp i det här vädret, frågade sig en nöjd Redén i snöyran på Örebrotravet.
I sulkyn bakom vinnarna satt landets kuskchampion Magnus A Djuse som var mer generös med lovorden kring Poleposition som galopperade i en trång situation i första sväng, men reparerade på ett sätt som talar för att han blir svårslagen i klassen framöver.
- Han gjorde en fantastisk upphämtning. Det var väldigt bra, han gick otroligt fort sista 400 ute i spåren, konstaterade Djuse innan han satte sig upp bakom en annan häst som också torde höra tala om sig i större sammanhang under året.
Storebror Mattias Djuse tränar fyraårige Fine Matters som fått vänta med att inleda tävlingskarriären på grund av skadeproblem, men nu är obesegrad efter tre starter sedan lillebror åter sparat speeden till upploppet och åkt förbi tappre treåringen Nash Keeper sista biten.
- En väldigt fin häst som har gjort allting rätt i de här loppen. Han är snabb och rör sig väldigt effektivt och energisnålt, han tar sig fram på ett väldigt bra sätt, berömde Magnus A Djuse.
Linda Sedström bjöd på kvällens knall när hon spårade runt om bakom sambo Magnus Jernemyrs Loviseholms Crown.

 

Skapad: 2024-04-04