Lozano di Quattro fortsatte att imponera

 

Lozano di Quattro (se bild) bar ett blytungt favoritskap och var spik på många jackpotsuktande spelares kuponger, när han äntrade Åbyovalen i kvällens femte avdelning på V86. Han stod pall för trycket och mer därtill. Sexåringen fullständigt pulveriserade motståndet i en mäktig uppvisning.
- Jag är inte helt överraskad, att han är så bra, men lite överraskad blir jag ändå, det måste jag erkänna, sa Per K Eriksson sedan han sett sin häst avancera fram till den så kallade dödspositionen utvändigt om ledaren efter ett halvvarv, koppla grepp i slutkurvan och sedan, till synes obrukad och med klippande öron, lämna motståndet på topptiden 1.10,3 över 1 640 meter med bilstart.
- Tobias (J Gustafsson) förhastade sig inte. Vi sa, kör inte som en galning från start utan lita på att hästen är bra och så får vi ta vad det blir, och han är bra!
Hall of Fame-invalde Per K Eriksson har en lång och mycket framgångsrik karriär bakom sig. Han har bland annat vunnit Hambletonian tre gånger och slutat fyra och femma i Elitloppet med Royal Fighter. Han har med andra ord lite att jämföra med när han sätter ord på vilken potential han tror finns i Lozano di Quattro, som han tränar tillsammans med hustrun Tina.
- Vi nyper oss i armen varje morgon. Det är en jäkla häst! När jag kör honom känner jag att det är något speciellt och jag vet inte var det ska sluta om han får vara frisk och hel.
Segern var Lozano di Quattros tredje raka och totalt hans 12:e i 32:a starten. Förstapriset uppgick till 80 000 kronor och hans vinstkonto uppgår till 1,3 miljoner kronor. Det är småpengar i elitloppssamanhang, men hästen visar enorm kapacitet och hans tränare är inte främmande för att vara med i världens mest prestigefyllda sprintlopp på Solvalla sista söndagen i maj.
- Det klart att man är sugen på Elitloppet. 1.10,3…då börjar det närma sig vad de måste gå. Men han behöver lite hårdhet, så vi kommer gå igenom honom tidigt i morgon bitti och det kan bli så att vi anmäler till Meadow Roads lopp nästa onsdag på Valla.

Amazone O.C. triumferade också på Åby och det var andra raka fullträffen med Adrian Kolgjini i vagnen. Ekipaget tog hand om ledningen och lämnade sedan fältet när favoritspelade Queen Of America försökte ta upp jakten under slutrundan.
- Jag är otroligt stolt över hästen och Adrian sköter det som vanligt snyggt, sa tränaren Ida Lindberg.
Övriga avdelningar på Åby vanns av Johan Untersteiners Global Dictator och Ulf Stenströmer-tränade Great Time Trot (Thomas Uhrberg).

På Solvalla höll lärlingsloppet Karl Gösta Fylkings Minneslopp högst sportslig klass och det blev en rafflande uppgörelse mellan femåringarna Heartbeat Thunder och Friend of Elves. Från femhundrameterpålen till mållinjen stred de sida vid sida i en härlig duell. Längsta strået drog invändige Heartbeat Thunder, tränad av Daniel Wäjersten och körd av Zeb Jonasson.
- Det var en tight upploppsstrid. Jag kände mig faktiskt passerad ett tag, men hästen visade bra inställning och kontrade, sa segerkusken.
Jörgen S Eriksson gästade huvudstadsbanan med Sun’s Ambitious och han bokförde sig för sin tredje årssegern via en kraftfull slutstöt. I Solvallaserien öppen till 150 000 kronor intjänat stod Elke Frinta-tränade favoriten Perfect (Per Lennartsson) i en klass för sig från ledningen och i Solvallaserien stängd vid 650 000 kronor triumferade Stefan Hoflings Edelweiss (Rikard N Skoglund).

 

Skapad: 2024-04-24