Hattrick för Svensson på V75

Tre styrningar - tre segrar. Henrik Svensson chockade spelarna med ett hattrick på V75®. - Man fattar ingenting. Jag tyckte att jag körde bra hästar, men att det ska stämma med alla tre är helt otroligt, jublade lördagens kung på Bollnästravet.

Omgångens tre överraskningar.
Henrik Svensson såg ensam till att utdelningen på V75 blev sexsiffrig.
Detta sedan han i tur och ordning lotsat Huddlestone, Zargo och Västerbo Ajax först över mållinjen.
Två av hästarna tränas av Bergsåkerkollegan Lars Wikström och ingen hade spelarnas förtroende.
Huddlestone serverades en drömresa som trea på innerspår med fritt spelrum mest hela vägen bakom hårddragande Barry Wadd och avgjorde problemlöst.
- Det är en hederhäst som nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Jag har kört honom de flesta gångerna och tänk att den där lilla räkan blivit en stor gulddivisionshäst, kommenterade Svensson medan tränare Wikström verkade närmast förolämpad att hans silverkrigare och snart tvåfaldige miljonär bara fått tre procent av insatserna i ryggen.
- Han har gjort det bra hela tiden, är härdad i klassen och har vunnit 18 gånger – fler än någon annan i det här loppet. Han är bra på alla sätt, det tycker jag i alla fall. Underbetyg åt spelarna, dundrade Wikström som skulle sela ut en ännu mindre betrodd häst i Västerbo Ajax – med två procent av spelet i ryggen.
- Jag tror att han kan vara tvåa-trea, sade Wikström inför loppet, men visade sig nu vara pessimistisk i överkant då fyraåringen kunde spurta till seger trots startgalopp.
- Otroligt. När det blev omstart blev han helt galen och började köra med huvudet, så galoppen var oundviklig. När vi kom ikapp fältet tänkte jag att vi kunde köra för åttondepriset. Jag trodde aldrig att han kunde komma tillbaka på det sättet. Men jag måste passa på att berömma tränaren som alltid har hästarna i kanonförfattning, fortsatte Svensson i en passning till Wikström som verkade mer överraskad den här gången.
- Jag tyckte att det var ett stenhårt lopp, men det var många som hoppade bort sig. Det gjorde min häst också, men han svarade för en fantominsats. Det här var riktigt roligt, hästarna är bra, konstaterade dagens tränare.

 

Däremellan hade Svensson satt dit Zargo efter en elegant smygare i Dubbelcupens final.
- Helt otroligt, fantastiskt roligt, helt underbart, utbrast tränaren, ägaren och uppfödaren Marine Holmgren.
- Jag minns allt runt honom. Ända sedan vi for till Östersund för att betäcka hans mamma. Sedan fölningen, där jag direkt märkte att det var något fel. Han hade ett pyttelitet öga, han är blind på det ögat. Men han var vacker ändå. När vi började köra in honom så sprang han mest ner i diket. Nu är han en vinnare på V75. Det är ofattbart. Jag är så glad. Hästen är värd det, jublade segertränaren vars enögde femåring putsade banrekordet till 1.23,5/2 140 meter och drog in 200 000 kronor.
- Zargo är fantastisk. Jag har jag gillat honom sedan jag körde första gången i kvallopp när han var tre år Han har både speed och styrka, fyllde segerkusken i.

 

Men det var inte Henrik Svensson som bjöd på dagens segergest, utan en annan Bergsåkerkollega. Daniel Wäjersten kunde inte hålla tillbaka glädjen och skickade armen rakt upp i luften sedan Mellby Jinx tuggat ner konkurrenterna i Bollnäsloppet.
- Det kom verkligen från hjärtat, kommenterade Wäjersten som såg bortkollrad ut i kön när sedvanligt katapultstartande Click Bait fått varva på 1.13,2 med då satte full fart i tredjespår.
- Det kändes uppgivet när det gått så långsamt, det ska inte gå. Det var nästan så att jag funderade på att sitta kvar och köra sista 400, men han krigade hela vägen och kändes så bra idag, fortsatte Wäjersten som sällan brukar visa sådana känslor över målgång.
- Det brukar vara långt mellan gångerna och det är inte pengarna som styr. Det här var ett vanligt gulddivisionslopp, men det värmde verkligen.

Resten av omgången blev favoritbetonad.
Erik Adielsson spårade runt om bakom Svante Båth-tränade Great Time Trot, medan Magnus A Djuse fick överta kommandot bakom Timo Nurmos Isabelle Cash då Honefleur Mearas plötsligt galopperade i tätposition dryga varvet från mål.
Lika mycket gratis fick sannerligen inte Tobias J Gustafsson som blev utsvarad i tredjespår hela vägen bakom Lozano di Quattro. Per K Erikssons femåringeverkade inte bry sig det minsta om det utan svepte till ledning i slutsvängen och gick undan i en imponerande prestation.

 

Skapad: 2023-09-09