Tetrick Wania galopperade direkt

En snöplig comeback.
Tetrick Wania galopperade bort alla chanser i sin återkomst på tävlingsbanan.
- Hästen är i bra författning, det visade han idag och det var det allra viktigaste, kommenterade Conrad Lugauer som körde fort efter markförlusten.

Som lillebror till avelsfantomen Walner hade han ögonen på sig redan som föl.
Och det började på bästa sätt när Tetrick Wania sopade rent i de svenska tvååringsloppen och avrundade säsongen 2021 med att vinna Svensk Uppfödningslöpning ocn 1,4 miljoner kronor för sin uppfödare Riina Rekilä.
Därefter såldes hästen för stora pengar till tyska storhästägarinnan Karin Walter-Mommert, men efter en oväntad förlust i årsdebuten som treåring har det varit tyst kring supertalangen.
I vintras flyttades han till Conrad Lugauer och på tisdagskvällen var det dags för en efterlängtad comeback.
Men någon tävling blev det inte för Tetrick Wania som visade sig ogilla det svenska voltstartsystemet och högg i galopp. 
- Vi hade ett lite olyckligt spår och han blev för ambitiös i andra starten, förklarade Lugauer som körde runt sin häst långt bakom fältet och klockades till 1.12,6/1 900 av expertkommentator Eskil Hellberg på plats på Jägersro.
- Jag körde på i ganska bra tempo efter galoppen och han var bättre än jag trodde att han skulle vara, jag är väldigt nöjd med det. Hästen är i bra författning, det visade han idag och det var det allra viktigaste. Om allt är bra kommer han att starta i Margaretaloppet (på Solvalla) om tio dagar. Då får han tävla bakom vingen, det är betydligt lättare för honom, fortsatte en inte allt för nedslagen Conrad Lugauer.
Segern gick istället till Joakim Lövgrens hårding Under Armour i en tilltalande årsdebut.
I övrigt blev det en hel del danska framgångar på V64 där Axel Jacobsen satte dit omgångens knall i Freja Skovsende.

 

Skapad: 2023-03-14