Wäjersten hade en toppenkväll på hemmabanan

Tre segrar, två andraplatser och en tredjeplats.
Daniel Wäjersten hade en toppenkväll och befäste sin position som ledande tränare på Bergsåker.

Sister Sledge var omgångens största favorit och i ett litet fält vågade ingen bråka med henne i V64–1 när hon enkelt kunde behålla ledningen. Sister Sledge fick varva på långsamma 1.16,9 och när tempot drogs upp under sista varvet kunde ingen vare sig riktigt hänga på eller utmana.
Tränaren Daniel Redén var så klart nöjd med sin häst.
– Det här sa väl inte så mycket, men hon har en sådan skön inställning. Hon är flegmatisk och gör inte mer än vad hon behöver. Hon har haft två stenhårda säsonger i USA och hon är verkligen värd att få en lugnare säsong i år. Vi siktar på nästa år och förhoppningsvis får hon ha en lång karriär, sa Daniel Redén.
Om den inledande avdelningen var utan spänning var V64–2 desto mer händelserik och när Immanuel K. spurtade till seger med en längds marginal så bjöd segerkusken Daniel Wäjersten på segergest.
Inledningen gick väldigt fort. Idomenio Sisu och In Case Of Fire duellerade länge och den förstnämnde tvingades till en öppning efter 1.08,6 de första femhundra meterna. Idomenio Sisu visade tidigt att han inte hade sin bästa dag och in på upploppet sågs många hästar med chans. Kavatåsåfin som delar av loppet gått först i andraspår kopplade greppet över ledaren, men längst ut i banan kom Immanuel K. Segertiden blev 1.13,6.
– Han var med och lärde lite ifjol och jag tror att han hade nytta av att göra några starter som tvååring. I vinter har han gått lite backträning för att jag tyckte han behövde bli lite starkare i kroppen. Jag kände ingen skillnad i april, men nu tycker jag verkligen att han har tagit riktigt bra fart, sa en nöjd Daniel Wäjersten.
Av bara farten fortsatte framgångarna också V64–3 där Claude P.Hill vann med sträckta linor över mål. Daniel Wäjersten körde resolut fram och visade tydligt att han ville köra i ledningen och väl där var han sedan aldrig hotad och Claude P.Hill tog fjärde segern i artonde starten.

Daniel Wäjerstens framfart var inte slut där. I V64–4 vann stora favoriten Berra Steel efter att tidigt ha tagit över ledningen. I sulkyn satt Andreas Lövdal och bakom det segrande ekipaget spurtade stallkamraten Bowling El Mar och fixade en stalldubbel till Daniel Wäjersten.
Första och enda skrällen kom i V64–5. 15-årige Mel Odin stod i blott 2 % på V64 och vann trots att han fick gå först i tredjespår det sista dryga halvvarvet. Tränaren och segerkusken Micael Melander berättade om den osannolike segraren.
– Jag ska skriva en bok om Mel Odin. Han har haft fem gaffelbandsskador, en tumör och en gång stod han på djursjukhuset i Uppsala i en hel månad och var nära döden. Jag är jätteglad för att få vara här idag, sa Micael Melander.  
Erik Adielsson ramade in omgången genom att vinna även den avslutande avdelningen med en tapper Coin Perdu som avancerade fram utvändigt om ledaren Esprit Sisu. Tempot under det sista varvet var högt uppskruvat men Coin Perdu kunde ändå plocka ner ledaren på ett gediget vis.

Skapad: 2021-07-22