Power gillar det här med att starta var tionde dag

Förra fredagen vann hästen Europaderbyt i Paris.
På söndag återkommer Robert Bergh med stjärnan Power (se bild) i en av Breeders' Crown-semifinalerna på Solvalla.
- Han gillar det här med att starta var tionde dag och är inne i ”flowet” nu.

Efter långa perioder av vardagslunk med träning och tävling kan en del hästar tända till av att starta lite tätare.
Robert Bergh är en mästare på upplägget och 2020 har utfallet blivit riktigt lyckat.
För drygt två veckor sedan vann fjolårets kriterievinnare Power Svenskt Trav S:t Leger på ett nytt världsrekord hemma på Åbytravet. Nio dagar senare slog hästen till i Europaderbyt på Parisbanan Vincennes.
Segern fredagen 16 oktober var värd lite drygt två miljoner kronor. Och redan nu på söndag är Robert Bergh på gång igen.
Solvalla är värd för en hel dag med Breeders' Crown-semifinaler där den hetaste hästen av dem alla kommer lite i skymundan.
Power startar i dagens andra lopp vid klockan 13.46 – dryga timmen innan V75 drar igång.
Robert Bergh är nöjd med hästen som startar från ett tiondespår i sin Breeders' Crown-semi för fyraåriga hingstar och valacker.
- Det ser väldigt bra ut allting med honom. Power hade en bra hemresa från Frankrike och gick ett jobb i går (torsdag) och det såg jättefint ut. Allt knallar på i bra takt. Det var som jag sa innan Åby att han gillar det här med att starta var tionde dag och är inne i ”flowet” nu, säger Robert Bergh.
Nio dagar till starten i Europaderbyt i Paris, nio dagar igen till söndagens semifinaler.
Om allt fungerar är Power sedan med i Breeders' Crown.-finalerna som avgörs i Eskilstuna söndagen den 8 november. Ett hopp på 14 dagar.

Hail Mary – som vann Svenskt Travderby i början av september – går ut i lopp 4 på Solvalla, även det en uppgörelse utanför V75.
Robert Berghs svenske derbyvinnare möter bland annat Timo Nurmos 1 Brother Bill och har en något tuffare uppgift än Power. På papperet. 
- Det ser jättebra ut med Hail Mary - han är verkligen i form han också, säger Robert Bergh,.
Stallet har nio hästar till start i söndagens uttagningar för landets tre- och fyraåriga elit.
- Det är många som kan vinna men ingen som jag känner lika starkt för som Hail Mary och Power. Det är klart att det känns bra med så många hästar i de här betydelsefulla loppen. De  flesta har kvalat in på ett sätt som gjort dem till halvfavoriter också, säger Bergh.

Fotnot: Solvalla kör V75 på söndagen med första V75-start klockan 15.00. Starten av det första Breeders' Crown-loppet är satt till 13.00

Skapad: 2020-10-23