Båth hoppas på ledningen med Alesso

I karriärens åttonde start kom första segern.
Svante Båth gillar högreste Alesso som på grund av skador och storleken på sin kropp är lite sen som tävlingshäst.
På lördagen blir det debut i V75®.
- Vi hoppas på ledningen med den här killen.

Svante Båth är tränaren som vinner mest på Örebrotravet för dagen.
Inför tävlingarna med V75 på lördagen toppar Båth och hans team tränarligan på tolv segrar.
Stallets bästa chans i V75 kommer i loppet för den lägsta klassen, klass II. Med en seger på nio starter blir orutinerade Alesso en av de mera betrodda i V75-4.
Eftersom det handlar om klass II skiljer det inte så mycket pengamässigt mellan hästarna. Svante Båth tycker dock att hans häst står lite hårt inne.
- Han är lite tufft anmäld. Men i och med att det var bilstart och valde jag att ”gambla” lite och chansa på ett bra spår, och det fick vi. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger han. 
Alesso fick hålla ett högt tempo i ledningen i den näst senaste starten och tog karriärens första seger. En överlägsen sådan.
Valacken går enligt Båth från alla positioner.
Men som han säger:
- Ska vi vinna på rikstoton ska vi nog göra det från ledningen.

Timo Nurmos har en startsnabb häst i 6 Prime Lini, Peter G Normans 4 Cash Cowboy har även den visat sig vara rask bakom bilen.
Hur Alessos startsnabbhet står sig i konkurrensen kan Svante Båth inte uttala sig om.
- Han är rätt så kvick ut normalt sett. Sedan kan inte jag bedöma hur de andra hästarna är bakom bilen, det kan de som tippar bättre. Han är lite speciell men trivs klart bäst med 1600 meter autostart, och framför allt om han ska kunna roffa åt sig ledningen, säger Båth.
Ulf Ohlsson satt bakom i den senaste starten. Alesso stod då med 20 meters tillägg men kunde köras till ledningen efter 700 meter. Att det blev galopp i den sista kurvan har stallet ingen bra förklaring till.
- Ohlsson sa att hästen absolut inte var trött men när han skulle rycka tussarna och axa…då han galopperade i stället. Banan var ju lite slipprig och det kan ha berott på den - att han inte fick fäste helt enkelt.
Hur pass höga tankar har du om Alesso?
- Det är bra att vi kommer med och krigar lite i V75. Det är en stor häst som alltid har varit lite trög men vaknat lite grand i loppen. Sedan fick han en liten skada i fjol, och då det blev stopp av den anledningen. Men inget ont som inte har något gott med sig, den här tiden han ”missade” kanske var bra för hans stora kropp. Jag hoppas och tror att han ska kunna utvecklas och vara med i V75. Det blir samma som tidigare, barfota runt om och jänkarvagn,
Det är kort distans även i uttagningen till Diamantstoet/ungdomsloppet (V75-2) där 9 Valuta E.W. vann från ledningen i den senaste starten. Chansen?
- Hon skulle ha haft ett bra spår som Alesso, då hon är klart bäst när hon får springa i ledningen. Om hon hade fått rätt läge där över 1600 meter tror jag att hon hade kunnat bita ifrån sig bra. Visserligen går hon fullt godkänt bakifrån men nu är det mera realistiskt att tro på en platschans.
Unghäststjärnan 11 Global Welcome (V75-7) är med i guld för tredje gången. Knep en tredjeplats senast i SM på Åby via open stretch.
- Han tjänade ju fyra miljoner i unghästloppen och ska få växa in i guld. Jag vågar inte tro att han rår på dem härifrån den här gången. Men jag tror säkert att han vinner guldlopp här i vinter. Han känns bra och håller fin form. Ja, han har gjort det så bra att vi måste tro att han med lite stolpe in ska han kunna dyka upp där framme. Jag håller tummarna för att vi ska kunna köra honom barfota igen, det ser ut som att det ska bli vettigt väder, slutar Svante Båth.

Skapad: 2020-10-23