Missle Hill lekte hem E.J:s Guldsko

En sprinter i världsklass.
Missle Hill lekte hem E.J:s Guldsko i ett odramatisk lopp.
- Jag är impad av den här lilla hästen, han blir bara bättre och bättre, kommenterade tränaren Daniel Redén.

 

Finalist i Elitloppet och vinnare av Jubileumspokalen.
Missle Hill har etablerat sig som en av landets bästa hästar över kortare distanser under sitt första år som äldre.
På lördagen tog hästen första segern i gulddivisionen, i en upplaga där dramatiken utspelade sig under loppets första 200 meter.
Missle Hill kunde nämligen inte komma förbi Very Kronos första biten, men när den senare högg i galopp låg vägen till ledning och seger öppen.
Per Lennartsson dämpade tempot och kunde vända sig bakåt över upploppet för att se Milligan’s School spurta in till andrapriset.
Segern på 1.10,5/1 640 meter autostart kan tituleras som billig och tränaren Daniel Redén var inte helt tillfreds med sin femåring.
- Han var inte lika fin i värmningen som på Solvalla. Han tog lite töm och var sur. Men i loppet såg det bättre ut, kusken drog inte huvan så det var nog bra. Antingen var han bara kaxig, eller så var det något som inte var helt hundra. Vi kollar upp det, förklarade Redén som kunde bokföra en dubbel sedan Daniel Olsson hoppat ner från tv-studion och spårat hela vägen med sin egenuppfödde Bridge Jumper.

 

Dubbelseger blev det även för Jörgen Westholm som hade Antonio Tabac i gulddivisionen och därför valde att plocka ut sin järnlady Unique Juni från dubbla tillägg i Diamantstoet istället.
Det visade sig passa perfekt när Westholm lätt tillbakalutad kunde sitta och vissla sedan han växlat konkurrenterna på 100 meter.
- När jag vred ut lite i sista sväng, det var som att trycka på en gaspedal. Det är sådant här man drömmer om att få köra i varje lopp, den här typen av hästar som sköter det själva och gör det på så bra vis, mös Westholm som avslöjade att han har stora planer för sin fyrfaldiga miljonärska.
- Nu ska vi satsa på sto-SM och sedan mot Prix de Cornulier, världens största montélopp. Hon har provat monté en gång på Vincennes och visat att hon är en av de bästa. Det blir spännande.
Rikard N Skoglund följde upp med att dundra runt fältet i fjärdespår sista 600 med stallkamraten Sir Henry P.Hill som bokförde andra raka i silverdivisionen.

Skoglund gjorde även sitt bästa för att fälla omgångens största favorit då han skickade Valle Hugo till ledning från tillägg i Erik Graléns Minne för kallblod. Men norske Spikfaks visade sig ändå för tuff och sluggade sig förbi sista biten för Björn Steinseth.
En finsk seger blev det också då Jorma Kontio spårade runt om bakom Valiant Dream, som Kimmo Taipele satt tillbaka i samma skick som då hästen senast gästade Sverige under elitloppshelgen.
Omgångens överraskning kom i V75-inledningen där Iceland Falls spetsade från springspår för att släppa över kommandot till storfavoriten Naheed. När Magnus A Djuse eldade undan på sista bortre långsidan blev innerspåret rena motorvägen och då Claes Sjöström lyfte ut till attack svarade favoriten med galopp.

Skapad: 2020-09-12