Romanesque vann Gotlandslöpningen

Romanesque hade stor uppvisning när han vann Gotlandslöpningen och 175 000 kronor i förstapris för Björn Goop.
Den tioårige fuxen klädde av konkurrenterna via en mäktig svepning under slutvarvet.
Han gled ifrån till en imponerande seger för sin tränare som vann dubbelt på V86 då Goop även styrde in Zaffiro Roc till seger.

Onsdagens V86-omgång avgjordes på Visbytravet och huvudlöpningen kom i den avslutande avdelningen. Det var banans största lopp för året, Gotlandslöpningen, som gick till favoriten Romanesque. Och det var en imponerande insats som tioårige hingsten bjöd på. Han satt en bit ner i fältet, i tredje par utvändigt, och när Goop lossade över den sista bortre långsidan gick det undan värre. Romanesque flög förbi konkurrenterna och avväpnade ledande Inti Boko enkelt redan i sista kurvan. Inti Boko kunde inte försvara sig och comebackande och sverigedebuterande Yes Mickey orkade heller inte efter en resa utvändigt om ledaren. Men Romanesque bara sprintade ifrån sina konkurrenter och vann hur enkelt som helst för Björn Goop. Segertiden för blev 1.12,1/2120a. Tvåa i mål slutade Usain Henna och trea blev Charrua Forlan.

 

Stall Goop går på högvarv och i och med dubbelsegern på V86 gick Björn upp i topp av landets tränarliga. Det har blivit 94 tränarsegrar i år och drygt 14,1 miljoner kronor inkört. Goop utkämpar där en tuff duell mot tvåan i ligan Daniel Redén, vars hästar har sprungit in 13,9 miljoner kronor i år.
Björn Goop styrde in storfavoriten i V86-3 genom sin egentränade Zaffiro Roc. Han lyckades inte hålla ledningen från innerspåret bakom bilen då Hennig Lixarve tog täten vid ingången till den första kurvan. Men Björn Goop lyckades skickligt ta sig ut i andraspår kort efter start och fick sedan en fin resa i tredje par utvändigt. Efter en attack ut på den sista bortre långsidan lyckades Zaffiro Roc överta ledningen i sista kurvan. Tokarev försökte in på upploppet men var utan chans att nå den undflyende storfavoriten som vann säkert. Segertiden blev fina 1.11,9/1620 meter.

 

Däremot förlorade Goop med megafavoriten Astronascente Zac förlorade i V86-inledningen. Efter en resa som tredje häst på innerspår var han chanslös att stå emot vasst spurtande Benjamin S.H. över upploppet. Det var friskt tempo i täten där Scarybeary Lixarve och Maja Tooma duellerade om ledningen och höll tempot uppe. Den friska farten tackade Benjamin S.H. för över upploppet och spurtade enkelt förbi till en lätt seger, efter att ha fått full anfallsorder av Peter Ingves i utgången av sista kurvan. Tränar gör Fredrik Persson som har bra form på stallet.
– Han är mer stark än snabb och gynnades av att det var bra tempo. Hästens styrka avgjorde till slut. Det är alltid kul att köra fina hästar som är vältränade och i form, sa Peter Ingves.

 

Claes Sjöström är flerfaldig champion på Visby-travet och i V86-2 hade han ställt i ordning sin egentränade Cobbys Angelica. Det var all in med första barfota och jänkarvagn och det treåriga stoet öppnade snabbt bakom bilen. Hon tog hand om ledningen och stegade undan i säker stil över upploppet. Il Diko försökte från andra par utvändigt men kunde aldrig gå i riktig närkamp. Detta var Cobbys Angelicas första seger i karriären och Claes Sjöströms 20:e seger på Visby-travet i år.
Hårt betrodda Specatular galopperade direkt i starten för Björn Goop i V86-4. Istället fick Brunello Hall en bra start från springspår på tillägg för Robert Bergh. Han forcerades tidigt till ledningen och stack undan till en smått överlägsen till slut. Hästen fick välförtjänta klappar av sin tränare Robert Bergh efter målgången.

 

Det blev en imponerande hemmaseger i V86-5, tillika ett försök i Klass II, och det var Mistelns Napoleon som vann för Magnus A Djuse. Hästen tränas av Henrik Hoffman på Visby-travet och vann den här V86-dagen för två år sedan på hemmaplan. Mistelns Napoleon öppnade blixtsnabbt och närmast följde startbilen den första biten. Men det var friskt tempo i loppet och hästen drog i en jämn 1.12,5-fart hela vägen. Det här var sjunde gången som hästen gick i ledningen och det blev sjätte segern. En riktig frontrunner således och segertiden blev fina 1.12,8/2120 meter. Förstapriset var 110 000 kronor och det var en glad tränare Henrik Hoffman som stod vid sidan.
– Fantastiskt roligt såklart. Han var riktigt bra senast och är en riktigt bra häst. Han fick inte vara i fred och fick tryck hela vägen. Hästen var fantastiskt bra, sa Henrik Hoffman.

 

Gelatiamo vann med halva upploppet när han nu tog sin första seger för Robert Bergh. Det var en övertygande sådan i V86-6 där Bergh körde offensivt fram utvändigt om den ledande storfavoriten Carioca. Han såg till att hålla tempot väl uppe och pressade sig till täten på slutvarvet. Carioca stannade helt från ledningen och kan knappast ha varit frisk, men Gelatiamo var desto bättre och var helt överlägsen. Därmed blev det en dubbelseger för Robert Bergh på V86.

Fredrik Persson har riktigt bra form på stallet och kalmartränade lånade även ut Hurricane Silas till Peter Ingves i V86-7. Det blev en övertygande seger från ledningen men trots att hästen tog hand om ledningen fick han inte vara i fred i täten. Det var en tuff inledning och sedan fick han tryck i omgångar. Dryga varvet kvar kom starke Balfour fram i sin comeback och pressade på ytterligare och i slutsvängen såg Hurricane Silas inte ut som någon vinnare. Men han tog de andra på styrka och försvarade sig storstilat över upploppet till en säker seger. En riktigt imponerande prestation.

Skapad: 2020-07-08