Nyström blev avstängd

Travkusken Pierre Nyström blev avstängd med omedelbar verkan i tre månader.
Detta efter att han drivit sin egentränade Timo Lane för hårt i ett lopp i Eskilstuna.
– Jag har jobbat som banveterinär i 31 år och aldrig sett så många märken på en häst. Det var mycket tragiskt, säger veterinären Caroline Eklund till Travronden.

Händelsen inträffade under måndagskvällens tävlingar på Sundbyholms-travet. Timo Lane har presterat mycket bra sedan han kom i Pierre Nyströms träning och ståtade med tre raka segrar. Nu i det här aktuella loppet blev det en andraplats, ivrigt påhejad av sin kusk över upploppet. Efter loppet besiktigades hästen av banveterinären och följande går att läsa i resultatlistan på Svensk Travsports hemsida.
”Pierre Nyström (Timo Lane). Felaktigt bruk av körspö (kod 401). Ärendet överlämnat till ST. Pierre Nyström avstängd 20200706-. Timo Lane kontrollerad av veterinär. Ej godkänd."

Caroline Eklund var tjänstgörande banveterinär i Eskilstuna under måndagskvällen. Hon kommenterade händelsen på följande vis till Travronden.
– Det såg långt ifrån bra ut, det var många märken. Jag har jobbat som banveterinär i 31 år och aldrig sett så många märken på en häst, säger hon till facktidningen.
Caroline Eklund har nu överlämnat sin version av det som hände, samt dokumentation efter kontrollen av Timo Lane, till Svensk Travsport för vidare utredning.
Men hon kommer även ta det vidare civilrättsligt.
– För så här får det inte se ut, det hör inte hemma i svensk djurhållning eller i svensk travsport. Det var mycket tragiskt, säger Caroline till Travronden.

Skapad: 2020-07-08