”Milliondollarrhyme kommer göra ett väldigt bra lopp direkt

I fjol slog han igenom som en underdog och tog sig till final i Elitloppet.
Utvecklingen för Milliondollarrhyme var anmärkningsvärd och på hösten blev han Svensk Mästare.
Nu är den svarta stjärnhästen redo för comeback, vilket sker i Multijackpoten på Romme.
– Han känns jäkligt stark och fin i träningen, säger Fredrik B Larsson.

V75-dagarna avlöser varandra under påskhelgen då ATG anordnar Spring Race. På söndag kulminerar det i den stora Multijackpoten på Romme där det ligger minst 70 miljoner i sjurättspotten.
På det sportsliga planet så bjuder banan i Dalarna på en högklassig gulddivision med flera elitloppshästar bakom startbilen. En av dem är Milliondollarrhyme som gör en spännande årsdebut efter en fantastisk fjolårsäsong som inbringade i över två miljoner kronor i insprungna pengar. Den bildsköne valacken gick från nolloppet till Elitloppet på mindre än två år och rusade genom klasserna. Han visade att inbjudan till det stora sprinterloppet inte var bortkastad då Milliondollarrhyme tog sig till final från ett svårt utgångsläge. Han blev femma i finalen trots att hästen egentligen var kvar i Silverdivisionen penningmässigt sätt.
– Det gick mycket fortare än vad man vågade drömma om. Jag körde snällt med honom och han fick smyga med i Elitloppet och känna på hetluften. Men han klarade det bra och löpte jämnt med väldigt bra hästar. Han sprang lika fort som de andra till slut, säger Fredrik B Larsson.
Och tillägger snabbt:
– Men jag tycker att han blev ännu bättre senare under säsongen än han var i Elitloppet. Hästen utvecklades väldigt mycket under sommaren och hösten.

Fredrik B Larssons nya reklamhäst gav Solvalla-tränaren en härlig fullträff i Svenskt Mästerskap. Milliondollarrhyme kom flygande längst ut i banan över upploppet med en riktig raketspurt.
– Han var riktigt bra när han vann SM och fick sätta pricken över i:et. Men jag tycker att hästen gjorde flera lika bra lopp, bland annat när han vann finalen i Silverdivisionen. Han gjorde faktiskt inte ett enda dåligt lopp på hela säsongen. Det var ju några gånger som han kom för sent i spurten och någon gång som han satt fast.
– Hästen utvecklades enormt förra vintern och blev en så härlig löphäst och framförallt var han så fin under andra halvan av säsongen. Han mognade väldigt mycket under slutdelen och blev bättre och bättre ju längre säsongen gick. Som unghäst hade han lite problem med sitt temperament men nu är han väldigt komplett som tävlingshäst, säger Fredrik.

Milliondollarrhyme har inte startat sedan Silverhästen på Solvalla den 2 november när det nu är dags för comeback. Tränare Larsson säger ha sin häst väldigt väl förberedd inför årsdebuten, även om det är svårt att sia om toppformen sitter där redan nu.
– Han fick ta igen sig en månad efter sista starten i fjol och bara gå i hagen. Sedan har han tränat på kontinuerligt hela vintern och det har inte varit några avbrott i träningen. Jag är jättenöjd med hästen. Han känns jäkligt stark och fin men har inte tränat i några högre farter. Hästen är inte helt på topp och kommer säkert att behöva ett par lopp i kroppen, säger Larsson.

Milliondollarrhyme har spår nio i Gulddivisionen, vilket också är deltävling 3 till Paralympiatravet. Motstånd saknas inte från bland annat elitloppshästarna Sorbet, Elian Web, Milligan’s School och Makethemark.
– Det är ett väldigt fint lopp och jättebra motstånd. Sorbet såg lysande ut när han vann senast och han vann också spårlottningen. Han blir ingen lätt nöt att knäcka och jag tror att det blir svårt för oss att vinna loppet.
– Men jag tror att min häst kommer att göra ett väldigt bra lopp direkt för han är så väl förberedd. Även om det som sagt kan fattas lite matchtempo i honom. Det ska i alla fall bli kul att komma igång igen, säger Fredrik B Larsson som berättade ett det är Elitloppet och de andra stora loppen i år som är målet för stjärnhästen. Men först gäller det alltså att försöka kvala in till finalen i Paralympiatravet och han kommer att göra det med skor runt om och i sin vanliga vagn.
– Han kommer att gå med skor och vanlig vagn i början av säsongen. Sedan finns det växlar att dra längre fram med skoryck och jänkarvagn.

Skapad: 2020-04-06