Nu har Milliondollarrhyme skaffat sig hårdheten

Elitloppsfemma i maj men fortsätter vara en uppstickare.
I miljonloppet Sundsvall Open Trot på lördag är Fredrik B Larssons Milliondollarrhyme återigen den intressante unge rookien i eliten.
- Nu har han skaffat sig hårdheten i alla fall och har inga problem med att möta tufft motstånd.

Solvalla testade med att bjuda in en orutinerad hemmahäst till årets upplaga av Elitloppet.
Femårige Milliondollarrhyme blev en chansning som gick hem.
Hemmahästen blev femma i finalen och kom undan äventyret med högsta betyg i karriärens blott 25:e start.
Fredrik B Larsson har fortsatt att matcha femåringen i eliten. På lördag tar man ny sats i Sundsvall Open Trot med en miljon till vinnaren och en seger där skulle så klart vara den största i Milliondollarrhymes korta karriär.
- Han kan säkert vara med och gör upp men jag har ändå inte det kravet på honom. Det viktigaste är att han får ett snällt lopp och går bra till slut. Så får vi se hur långt det räcker, säger Fredrik B Larsson.
På V75 är det något så ovanligt som en multijackpot på gång. Spelbolaget ATG kalkylerar med att en ensam vinnare med sju rätt bli runt 100 miljoner kronor (!) rikare på lördag nu när jackpotmiljoner sedan en tid samlats på hög.
I Sundsvall Open Trot, V75-7, kan det behövas flera streck. Loppet håller extremt hög klass. Favorit ser gamle elitloppsvinnaren Ringostarr Treb ut att bli. Jerry Riordans ess kommer från en imponerande seger i Hugo Åbergs Memorial.
Fredrik B Larsson lottades till ett niondespår och kan välja mellan att ta rygg på startsnabbe Ringostarr Treb som har innerspåret eller Daniel Redéns Sorbet med spåret utanför.
Han talar tyst om taktiken för att inte ge konkurrenterna fördelar…
- Kanske. Men det är också svårt att säga så här i förväg hur jag kommer att köra. Jag vill köra lite jobb i veckan med honom och kanske värma innan jag får se hur jag lägger upp det.

 

Giant Superman och Reven d'Amour är tidigare topphästar i stallet. Milliondollarrhyme är storvuxen och behövde komma ikapp sin kropp som tre- och fyraåring  och togs lugnt.
- Kapacitetsmässigt är han den bästa jag har tränat. Jag tror att det är den häst som kan gå längst av alla jag haft, säger Solvallatränaren, avdelningen stora ord.
Efter att ha varit hingstig och lite störig som typ kastrerades hästen efter debutsäsongen. Tränaren och delägaren Fredrik B Larsson beskriver Milliondollarrhyme som en riktig sköning.
- Han är stencool. Det är bara när vi kör honom som han kan tagga upp. I stallet lugn. När han ligger och vilar i boxen på kvällen händer det att jag går in och lägger mig bredvid och det tycker han om. Det är en riktig myskille.
Milliondollarrhyme är mycket speedig och vass från start och gör sitt yttersta i loppen. Fredrik B Larsson har dock aldrig träffat en häst som byter skepnad så ofta.
Lugn och småtrött ena dagen i träningen, för att nästa dag vara sprallig på slingan.
- Det är därför det är så svårt att bestämma något i förväg med honom och vi får se hur vi lägger upp tisdagens intervaller. Jag bestämmer aldrig träningen innan jag värmt upp honom.

 

Årets stora mål kom i Jubileumspokalen senast där det slutade med en andraplats. Milliondollarrhyme fick den otacksamma uppgiften att dra fram Who’s Who och Örjan Kihlström i tredjespår sista 700 meterna och förlorade bara knappt mot favoriten.
- Jag förstod att det skulle bli svårt att slå honom när han fick gå i rygg på oss. Jag hade en tanke att ta det lugnt i svängen och sedan trycka till på upploppet och se om jag kunde få nån längd. Men det räckte inte riktigt.
Inget att säga om den förlusten precis…
- Nej, han stred på bra och jag har inget att säga om det loppet. Jag har matchat honom i storloppen i år men ändå kört väldigt försiktigt och inte haft några krav på hästen. På Solvalla senast var det första gången i år som jag ”tröck” av honom ordentligt.
Vad tror du om Sundsvall Open Trot?
- Jag kräver så klart inte vinst. Samtidigt har han vuxit in bra i eliten nu. Han klarar att springa mot de bästa och hänger med lätt i alla tempon.
Vad tänkte du när du såg att det blev ett niondespår?
- Då får han ett fint lopp, tänkte jag. Vi fortsätter med skor. Det är viktigt att han får ett snällt lopp och går bra till slut. Ringostarr Treb fick ett bra läge och blir nog svårslagen. Nadal Broline är bra. Det är många bra med och min är en av dem.
Efter silverdivisionsfinalen i slutet av augusti kan det bli bokslut för året. Fredrik B har inte bestämt hundra vad som händer efter det.
- Jag vill komma igång med prepareringen inför nästa år då Elitloppet blir ett stort mål.

 

Skapad: 2019-08-19