Aetos Kronos slg världsrekord

En miljon i förstapris.
Och det krävdes ett världsrekord för att vinna på blötan.
Johan Untersteiner gästkuskade bakom Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos som spurtade till seger i Treåringseliten i ett lopp där täthästarna bäddade för rekordtiden efter kubbning.

En duell mellan Lutfi Kolgjini och italienaren Alessandro Gocciadoro bäddade för en skrällseger i Treåringseliten på Solvalla.
Det 2140 meter långa loppet var en final i loppserien Breeders Course och bjöd på ett förstapris på en miljon kronor.
Lutfi Kolgjini ville köra i ledningen med Upset Face och utsattes för press i omgångar av Alessandro Gocciadoro som tidigt klev fram i dödspositionen med favoriten Axl Rose.
Johan Untersteiner hittade fjärdeparet utvändigt med överraskningen Aetos Kronos som kunde avgöra enkelt och kliva undan upploppet ner på nya svenska rekordet 1.11,9 över 2140 meter.
- Faktum är att jag sagt till alla som frågat i veckan att den här hästen kunde bli en riktig skräll eftersom jag hoppades att ”Ludde” och Gocciadoro skulle köra mot varandra. Aetos Kronos svarade ju för en ruggig årsdebut i försöket på Jägersro när han gick utvändigt Luddes häst på och kämpade storstilat, sa Johan Untersteiner.

 

Aetos Kronos satte sitt världsrekord med lite darr och var nära galopp ett par gånger under loppet. Halmstadtränaren Jerry Riordan nöjd.
- Det var två starka hästar där framme och den höga farten gynnade oss naturligtvis, sa Riordan om hästen som ägs av konstellationen Team Snyder AB & Aetos Dios AB.

 

Adrian Kolgjini levererade en ordentlig skräll i Treåringseliten för ston med egentränade Sashay My Way. Den nykläckte Jägersrotränaren gjorde sitt drag tidigt i loppet och körde fram utvändigt ledaren. Över upploppet matade sedan det USA-födda stoet ner ledande italienskan Avena Jet med Örjan Kihlström i sulkyn och vann med knapp marginal.
- Banan är vattenfylld och alls inte som snabbast och det var riktigt bra av henne att gå så fort i karriärens åttonde start. Hon har hög kapacitet och jag gillar henne skarpt, sa Adrian.
Segertiden skrevs till 1.12,6 över 1640 meter auto. Storfavoriten från Finland, Mascate Match, åkte på karriärens första förlust efter ett lopp i tredjespår.
I Fyraåringseliten för ston blev det en italiensk uppvisning. Rene Legati tryckte sig till ledningen varvet från mål med Zalie Gar och bara lämnade motståndarna i den sista kurvan.
Segertiden strålande 1.10,8 över den korta distansen för stoet som samlat åtta segrar på elva starter i betydligt enklare omgivningar fram till söndagen. Alessandro Gocciadoro tränar.

Daniel Redén och Örjan Kihlström plumpade i Elitloppet med Propulsion. I Fyraåringseliten Tommy Hannés lopp blev det full pott för duon med Missle Hill.
USA-födde Missle Hill köptes till Sverige under fjolåret av Stall Zet med 28 starter och tre segrar bakom sig som två-och treåring. 
I andra starten i den nya regin kom en seger värd en halv miljon kronor.
Kihlström släppte ifrån sig ledningen med Missle Hill till Evaluate och Stefan Melander och bjöds på perfekt lucka till slut när ledaren försökte skaka av sig motståndet genom den sista kurvan.
- Jag var nöjd med honom i Finland där han fick ett snällt lopp men det är alltid osäkert att veta var man har dem innan de sätts på lite hårdare prov. Men han var ju riktigt bra, sa Kihlström efter segern på tiden 1.11,0 över 1640 meter, auto.
Lärlingseliten avslutade V75-omgången på Solvalla denna elitloppssöndag. Det blev norskt i topp i loppet i form av N.Y.CoeurdeSoleil med Magnus Teien Gundersen i sulkyn, pappan Geir Vegard tränar

Skapad: 2019-05-26