Magnus fick en fullträff!

Bollnäs kickade igång elitloppshelgen på Solvalla.
Tioårige hedershästen Queer Fish svarade för tidernas skräll i Sweden Cup efter en toppspurt för Ulf Eriksson och för tränarjobbet står nyblivne proffstränaren Magnus Träff.
- Vi åkte ner mest som en rolig grej, sa en chockad tränare efter segern värd 600 000 kronor.

Tre uttagningslopp till Sweden Cup inledde lördagen på Solvalla.
Ulf Eriksson hade ett tufft utgångsläge i sitt försök med Queer Fish men hästen var fin och snodde åt sig en finalplats i finalen av loppet som brukar kallas ”Lilla Elitloppet”.
48-årige Magnus Träff tog vid årsskiftet steget från att vara amatör till ett liv som proffs. Åtta hästar finns i stallet där brodern Andreas och pappa Kalle hjälper till.
Nu kom karriärens i särklass största seger. 600 000 kronor och evig ära i det klassiska sprinterloppet.
En fullträff för Träff. Vinnaroddset 48 gånger pengarna är det högsta i loppets historia.
- När vi såg spåren i försöket tänkte att vi åker ner för att det var en rolig grej. Han var riktigt fin i försöket och Ulf körde ju som en gud i finalen så det blev perfekt. Det är en stor tacksamhet jag känner för den här kompisen som gjort att man får vara med i travets finrum, sade en rörd tränare.

Bollnäshästen har vunnit en final i silverdivisionen och nu är uppe i guld.
Ett sjundespår i finalen i ett av landets största sprinterlopp kändes iskallt och kretsen kring hästen hoppades på lite resepengar.
Men det blev så mycket bättre. Ulf Eriksson – högaktuell kusk som på söndagen är med i Elitloppet för första gången – kom ner fjärdeparet utvändig med tioåringen och gynnades av ett högt uppskruvat tempo.
I ledningen satt Johan Untersteiner med loppets favorit Cyber Lane. Björn Goop uppvaktade på utsidan med finske Chief Orlando och första 1000 klockades till 1.09,5.
I den sista kurvan hade Ulf Eriksson en frisk Queer Fish i händer men trodde absolut inte på seger i det läget.
- Jag kände att jag hade alldeles för mycket att köra med och tänkte att jag måste backa mig ut och få pengar i alla fall. När jag kom ut i rygg på Gocciadoro kände jag att herregud vad fin han känns och var tvungen att lossa ett spår till - och han bara flög ju fram, sa Ulf Eriksson.
Segertiden strålande 1.09,7 över 1640 meter autostart – på målfotot fanns både Chief Orlando och favoriten Cyber Lane.
- Jag var inte alls säker på att jag hade slagit Björn men Björn sa grattis 20 meter efter mål. Vad kul för Magnus, som börjat som tränare i år, att få en sådan här framgång, sa Ulf Eriksson, catchdriver med licensen i Bollnäs även han.

Chief Orlando stark tvåa och trea ledande Cyber Lane. Båda hästarna var tiondelen efter Queer Fish i mål.
Magnus Träff kände sig slagen när hans häst lottades till ett sjundespår i sitt uttagningslopp och slagen en gång till när det blev ett sjunde även i finalen.
- Det är fler än jag som är med på det här - pappa, brorsan och sambon. Det gör det ju väldigt ”lättmockat” i morgon när man har en sådan här häst!

Skapad: 2019-05-25