Är det dags för Adielsson i år?

Han har varit med i Elitloppet tolv gånger men aldrig gått vinnande ur striden.
Kanske är det dags i år.
Erik Adielsson får chansen bakom superstoet Double Exposure i söndagens fartfest på Solvalla.
- Det är en imponerande märr, säger toppkusken.

Elitloppet tillhör de där loppen som alla kuskar drömmer om att få vinna. Erik Adielsson är inget undantag. Första försöket gjorde han som 21-åring bakom Rival Damkaer. 23 år senare jagar han fortfarande sin första elitloppstriumf. Han vann ett försök med Citation 2007 men bästa finalplaceringen hittills är fjärdeplatsen med Propulsion 2016.
- Elitloppet är det loppet som jag saknar i skåpet. Jag måste säga att de här loppen på hemmaplan, första gången i Åbergs och de två derbyna, har känts väldigt stort, men det klart att när det är ett lopp man saknar tror jag att jag skulle vara glad på söndag kväll i så fall...

Det är första gången som Erik Adielsson får chansen i sulkyn bakom Double Exposure (V75-2), men han har sett den Daniel Redén-tränade järnladyn bolla med den skandinaviska stoeliten de senaste säsongerna. Till Elitloppet kommer hon med sex raka segrar och hon genrepade på bästa sätt med att i bländande stil jogga till seger i Rättvik på snabba 1.09,8.
- Jag har sett henne mycket och kört mot henne mycket och det är en imponerande märr. Jag var ute hos Daniel i förra veckan och då berättade han hur nöjd han är med henne och att hon kanske till och med hade gått framåt med Rättviksloppet. Det kändes inspirerande att få den feedbacken, att han är ruskigt nöjd med henne, säger Erik Adielsson.

Double Exposure lottades till spår tre bakom startbilen i det första elitloppsförsöket och därifrån finns alla möjligheter för finalavancemang.
- Det känns jättebra med spår tre. Det klart att man alltid kan önska sig bättre spår men jag har varit där längst ut ett par gången så jag är väldigt nöjd med tre. Nu är det ett par riktigt snabba hästar med men min känsla är att jag gärna vill ladda iväg rejält och skulle vi komma först är jag nog sugen på att köra där.
Startbilen släpper iväg årets finalfält i Elitloppet klockan 17.20 på söndag eftermiddag. Kanske är Erik Adielsson och Double Exposure med då. Kanske får han några minuter senare ta emot publikens hyllningar, samt den pokal han saknar i prisskåpet.

Skapad: 2019-05-23