Din chans att Kommentera Elitloppet?

Den 24–26 maj vallfärdar 50 000 besökare till Solvalla för att uppleva Elitloppshelgen, ett av Sveriges största sportevenemang. För att engagera besökare på plats och samtidigt ta folkfesten ut i landet låter ATG för första gången personer ur publiken referera loppen live. Den som gör bäst ifrån sig under helgen får referera finalen med Fredrik Wikingsson, som gör comeback på travbanan, och Filip Hammar.

- Att få kommentera finalen i Elitloppet känns som en efterlängtad revansch efter min oerhört korta karriär som travreporter. Elitloppet är i min mening Sveriges största folkfest, och det ska bli kul att få inviga Filip i detta, säger Fredrik Wikingsson.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar tillhör Sveriges mest kända tv-profiler. Få känner till att Fredriks karriär började som travreporter i programmet Vinnare under 90-talet, eller att han ägt travhäst tillsammans med vapendragaren Filip och Peter ”Foppa” Forsberg.

- Elitloppet är något helt nytt för mig och det ska bli riktigt skoj att få vara med på plats och uppleva storheten med trav-Sveriges största tävling, säger Filip Hammar.

Söndag den 26 maj gör Fredrik Wikingsson comeback i travet och deltar tillsammans med Filip Hammar i en livesändning direkt från Solvalla. Fredrik, som är den mer traverfarna i duon, kommer lära Filip allt han kan om trav. Själva finalen refererar de tillsammans med den ur publiken som enligt ATG:s jury gjort bäst ifrån sig som kommentator under helgens lopp.

I ett kommentatorsbås strax ovanför E-läktaren refereras sammanlagt 24 lopp lördag och söndag, men även spännande möten och roliga samtal väntas mellan loppen. Kända som okända gäster bjuds in i en sex timmar lång livesändning från Solvalla.

För första gången i historien kommenteras travlopp live på Twitch, en kanal som vuxit sig stark inom e-sporten. Lördagens sändning leds av travexperten Kristofer "Fölet" Jakobsson och söndagens värd är Twitch-profilen Tobias “Tejbz” Öjerfalk.

- Vi vill involvera travfansen i Elitloppsupplevelsen och det känns som att vi hittat ett sätt att fånga in folkfesten på plats och ta läktarstämningen hela vägen in i de svenska hemmen. På Twitch är det dessutom enkelt för tittarna att interagera med kommentatorerna, säger Sten Andersen, Chief marketing & PR officer på ATG.

Ungefärliga hålltider:
Lördag 25 maj
12.30 - 18.00 Kristofer "Fölet" Jakobsson + gästkommentatorer

Söndag 26 maj
12.30 - 18.00 Tobias “Tejbz” Öjerfalk + gästkommentatorer
16.25 - Filip och Fredrik
17.20 - Elitloppets final

Följ livesändningen på
ATG.se/elitloppet och Twitch.tv/1337loppet
Finalen sänds även via Facebook Live

Skapad: 2019-05-22