Vi hade inte samma uppfattning

Han åkte 130 mil och deklarerade att han trodde på sin häst.
Markus Pihlströms Miss Hejaracka blev den stora svårigheten i Axevalla V75.
Sundsvallstränaren tror att han blir mera påpassad på lördag när V75 avgörs på hemmabanan.
- På Axevalla hade jag och spelarna i alla fall inte samma uppfattning.

Axevalla tur och retur – en tripp på nätta 130 mil från Sundsvall.
Travtränaren Markus Pihlström tyckte sig ha en häst i form och åkte med en häst i lasten till Skara på lördagen. Han vände åter med en seger i stoloppet på V75 och inkasserade 125 000 kronor.
Men trots att Bergsåkerstränaren var tydlig om chanserna på förhand blev gensvaret klent. Fyraåriga stoet Miss Hejaracka vann andra raka segern och var bara spelad på två procent på V75.
- Hon vann för att hon var bäst och drog ju fram favoriten i spåren sista 700 meterna dessutom. Det var en väldigt bra prestation. Jag hade på känn att hon skulle prestera väldigt bra, annars hade vi ju inte åkt 130 mil. Så roligt är det inte att köra hästbuss. Billigt är det inte heller för den delen, säger Markus Pihlström då vi når honom på vägen hem på söndagen.
Miss Hejaracka, ägd av Sundsvallsbon och företagaren Johan Andersson, var utan prut bästa hästen i loppet. Trots att tempot var lågt och allt upplagt för hästarna i täten i lördagens lopp, tog sig stoet ikapp och förbi på upploppet efter en sista kurva som förstahäst i tredjespår.
- Hon stred tappert och höll undan för de som hade fått bättre lopp. I dopningsstallet efteråt hade hon 82 i puls och var inte speciellt trött efter loppet. Hon har ätit jättebra och druckit under natten och tyckte väl att det var rätt kul att åka till Axevalla, säger Markus Pihlström.

Det är inte första gången någon av Pihlströms hästar tokskräller i större sammanhang i år. På V86 hemma på Bergsåker i januari blev Orlando Triss en av de största överraskningarna i spelets historia då han vann med Henrik Svensson i sulkyn.
Hästen var bara spelad på 0,34 procent på V86.
- Men då trodde faktiskt inte jag heller på vinst ska erkännas.

På lördag är det V75 på Bergsåker. Markus Pihlström har anmält några hästar och ser ut att bli påpassad den här gången av spelarna.
- Det är en stor dag att vara hemmatränare på V75, så det blir kul. Jag tror att vi blir betrodda med flera. Någon favorit har vi väl och några som ska räknas med chans. Det ser bra ut inför lördagen tycker jag, säger Markus Pihlström.
Vanessa F.B. ser ut som den bästa chansen enligt tränaren i ett stayerlopp för ston över 3140 meter. Stoet kommer med två raka segrar, från V75 i Bollnäs och ett stolopp på Solvalla under januari och februari.
Importedfrmdetroit vann både ett försök och en final i brons i december och är ny i silverdivisionen på lördag.

Skapad: 2019-02-17