Nästa start kan bli på Vincennes

På söndag återvänder Just Wait And See till banan där han i våras vann Orebro Intn’l i överlägsen stil.
Lämnar han rätt besked väntar nya stora lopp - i Paris.
- Han känns som en häst som skulle passa bra där, säger tränaren Håkan K Persson.

Just Wait And See (GS75-5) hade en strålande säsongsupptakt som i maj kröntes med imponerande seger i kraftprovet Orebro Intn’l över tre varv. Men under sommaren gick det knackigare och nu har inte femåringen startat sedan augusti.
- Han hade gått ganska många långlopp och var lite sliten. Så han fick ett break och efter uppfräschning och återhämtning har vi tränat upp honom igen med sikte på vintermeetinget i Paris, berättar Håkan K Persson.
Tävlingsuppehållet blev emellertid lite längre än planerat. När Just Wait And See var klar för start och anmäld till lopp i mitten av november blev han krasslig och tvingades vila i en vecka. Istället skulle första starten efter uppehållet ha gjorts i förra veckan men då var banunderlaget så uselt att Håkan K Persson valde att stryka hästen kort före start.
- Det har inte gått raka vägen om man säger så, men han är i bra ordning. Efter strykningen i november har han gått ett banjobb som jag var väldigt nöjd med, han gick 1.18 full väg på bra sätt utvändigt hela vägen, och senast på Axevalla värmde han jättebra och hade som det kändes gjort ett riktigt bra lopp, säger Halmstadtränaren.

Efter fyra månaders tävlingsuppehåll är det knappast en Just Wait And See i absolut toppform som kommer till Örebrotravets GS75-tävlingar. Men han är inte typen som måste gå några lopp för att komma igång. Det visade han när han efter ett lika långt uppehåll vann årsdebuten i februari.
- Formen är så klart ett litet frågetecken även för mig men han är en liten och lätt häst som är ganska lättränad. Det viktigaste för honom är att han är frisk och fräsch och jag är väldigt nöjd med hur han känns i träningen.
Distansen den här gången är 2 140 meter och Just Wait And See startar från spår sex i volten, ett så kallat springspår, precis som han gjorde i Orebro Intn’l. Den gången kom en konkurrent i vägen och han kördes till ledningen först efter ett halvvarv.
- Han är inte jättesnabb ut men från springspår kan han öppna hyggligt. Det klart att det vore bra med ledningen men det är inget jag räknar med.
Just Wait And See har tävlat utan skor sedan förra Örebrostarten. Att det nu krävs skor är inget som oroar hans tränare.
- Det klart att det är ett litet minus jämfört med barfota men han är ingen utpräglad barfotahäst. Som treåring vann han i V75 på isbrodd och han gick jättebra med skor i våras.

Banprogrammet rankar Just Wait And See fyra i söndagens lopp, där bland andra V75-bekantingarna Doctor Doxey Zenz och Rafiki Fri står för motståndet.
- Det är bra hästar med men jag håller honom högt. Det krånglade lite efter förra Örebrostarten och efter det fick han inte ut vad han visade där. Nu känns allt bra igen och han duger absolut i klassen.
Förra gången Just Wait And See tävlade i Örebro fick Håkan K Persson segerjubla framför ATG Live. Då befann han sig nämligen på semester i Spanien. Den här gången kommer han vara med på banan. Och nästa gång hästen ska starta kan han befinna sig på Vincennes i Paris.
- Det skulle vara roligt att prova honom där. Han känns som en häst som skulle passa bra där med långa lopp och ofta hårt tempo. Jag har kollat lite och det finns fina lopp åt honom. Men först måste han ge ett kvitto på att allt är så bra som det känns i träningen.

Skapad: 2018-12-13