Global Adventure krossade motståndet i Svampen

Svante Båth har vunnit det mesta i unghästcirkusen.
Men aldrig tidigare har han tagit hem Svampen Örebro.
På lördagen var det dags när hans obesegrade jättetalang Global Adventure krossade motståndet i tvååringsloppet.
- Han var bara bäst, konstaterade segerkusken Erik Adielsson.

Då Global Adventure dragit nummer tolv ur spårtombolan såg det mörkt ut på förhand. Men Erik Adielsson lyckades hitta andra par utvändigt och sedan han rundat fram till positionen utvändigt om ledande Ultion Face knappa varvet från mål var Global Adventure starkast över upploppet.
- Han fick ett hyggligt styggt lopp men det var också vad jag var tvungen att ge honom för att kunna vinna, men han var fantastiskt alltså, berömde Erik Adielsson.
Precis som för Global Adventures tränare Svante Båth var det första segern i Svampen för Erik Adielsson.
- Det är jätteskoj att vinna det här loppet och det är också roligt att hästen fortfarande är obesegrad. Jag är full av beundran för den här hästen. Det känns som att han går framåt för varje lopp och det här är ännu ett bevis för Svantes och hela hans personals skicklighet. Det är otroligt tacksamt att sitta upp bakom såna här hästar.
Global Adventures sköts av Camilla Björk som har arbetat hos Svante Båth i många år och för att visa henne sin uppskattning har ägarna (Veckestrands El AB, m.fl.) gett henne tio procent i hästen.
- Det är ren lycka att ha hand om den här hästen. Det är en så otroligt positiv och glad häst, han tycker verkligen att livet leker, sa Camilla Björk.
Global Adventure tangerade löpningsrekordet 1.13,3 över 1 609 meter med bilstart och fick för segern 515 000 kronor. Efter fyra segrar på lika många försök ståtar han med 740 000 kronor på vinstkontot. Tvåa i loppet blev favoritspelade Belker som sköt till vasst den sista biten efter en slutkurva i tredjespår. Ultion Face höll till tredjeplatsen från ledningen.

Antonio Tabac har utvecklats enormt sedan han kom till Gävletränaren Oskar Kylin-Blom i somras. Under hösten har hästen radat upp segrarna i V75 och när han nu gjorde gulddebut fortsatte triumftåget.
- Det är helt sjukt egentligen, sa Oskar Kylin-Blom efter att hans häst tagit ledningen, svarat ut storfavoriten Love Matters och sprintat undan före vrålspurtande Nadal Broline.
- Han kändes jäkligt fin i dag och när jag fick ledningen och höll ut Love Matters tänkte jag att vi testar. Jag ville inte ge bort loppet för jag litar mycket på min häst. Att han skulle vinna guld direkt hade jag kanske inte räknat med men i dag visade han att han matchar de här hästarna.
Med fem raka segrar i ryggen väntar härnäst ett nederländskt storlopp.
- Vi är faktiskt inbjudna till Prijs det Giganten så det är nästa mål. Jag har inte sagt det till någon före loppet men det kan jag berätta nu.
Prijs det Giganten med ett förstapris på cirka 300 000 kronor körs på Victoria Park i Wolvega 11 november.

Även Ural gav en riktig styrkedemonstration när han debuterade i bronsdivisionen. I jänkarvagn och barfota runt om för första gången stod han i en klass för sig från positionen utvändigt om ledaren. Redan på sista bortre långsidan pressade han sig till ledningen och sedan tågade han undan till överlägsen seger i bländande stil.
- Vilken häst jag har! Han är helt fantastiskt! Jag hoppas få åka ner till Frankrike och visa upp honom, sa hästens tränare Susanne Richter.
- Han räcker nog långt oavsett var han startar så länge det är på den här planeten, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Susanne Richter, med endast tio hästar på träningslistan, nöjde sig inte heller med en V75-seger. I silverdivisionen gjorde M.T.Joinville som sin stallkamrat och mosade konkurrenterna den tunga vägen med Jorma Kontio i sulkyn.
- Det är inte sant! Jag är helt överlyckligt! Det är helt fantastiskt, en dubbel på V75! Jag fattar det inte, segerjublade den överlyckliga Rommeamatören.

I klass II var skrällen Ricke huvudet högre än sin konkurrenter. Den femårige bjässen kördes offensivt från start av Örjan Kihlström och sedan han kommit till ledningen var segern aldrig i fara.
- Jag har aldrig varit i närheten av en V75-seger tidigare. Vilken känsla! sa hästens tränare Markus Hamberg.
I Calle Lindbloms lopp för ston vann Björn Goops storfavorit Valetta enkelt från ledningen och det avslutande klass I-försöket tog Timo Nurmos-tränade Lexington Hall och Jorma Kontio hem från ledningen

Skapad: 2018-10-20