Reaktionerna var positiva!

Bra, intressant och givande! Reaktionerna var positiva efter att Margaretas innovationsdag för unga inom hästnäringen samlat hundra ungdomar från hela Sverige till Solvalla under tisdagen.

Innovationsdagen innehöll såväl föreläsningar som wokshopar. På plats fanns föreläsare och coacher från Handelshögskolan i Stockholm, högskoleutbildningen Hippologprogrammet och Hästnäringens unga ledare. De möttes av ett gäng engagerade ungdomar mellan 13 och 24 år från både travsporten och ridsporten.
– Vi vill stimulera och ta till vara på tjejers och killars intresse för företagsamhet och entreprenörskap. Det finns en enorm kraft i vad de kan åstadkomma med innovation inom sitt intresseområde där hästen är i centrum, säger Lisa Persson som är projektledare på Svensk Travsport.

Målsättningen med dagen har varit att belysa vägen hur man utifrån en bra idé fortsätter och utveckla den till företagande och en yrkeskarriär. Möjligheterna är stora i en näring som räknar 350 000 hästar och en folkrörelse med över 500 000 aktiva hästintresserade.
– Aktivitetsnivån har varit hög. Jag tror deltagarna haft roligt, lärt sig mycket om innovation och entreprenörskap och inte minst viktigt ökat på sina nätverk med nya kompisar. Vi kommer nu fortsätta att bygga vidare på det här konceptet.
Martin Carlsson Wall som är chef på Center for Sports and Business på Handelshögskolen i Stockholm kommenterar dagen så är:
– Från Handelshögskolans perspektiv är vi väldigt glada att hela svensk hästnäring är med och samarbetar kring en framtidsfråga för sporten - innovation och entreprenörskap. De drygt hundra deltagarna var väldigt engagerade och det märks på deras affärsidéer att de verkligen förstår verksamheten i trav- och ridstall. Vi ser med stor tillförsikt fram emot fortsatt arbete med Svensk hästnäring och Ung Företagsamhet.

Fotnot.
Det är Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Center for Sports and Business vid Handelshögskolan i Stockholm och ATG som gemensamt arrangerar ”Margaretas innovationsdag för unga i hästnäringen”, namngivet som en hyllning till Margareta Wallenius Kleberg som är en av travets stora ambassadörer.

Skapad: 2018-03-14