Policy of Truth inför 2017

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2017. Dagens stjärna: Policy of Truth.

Fakta:
Policy of Truth, valack, 4 år
Starter: 11
Segrar: 7
Rekord: *1.12,7/2140a
Intjänat: 4 262 500 kronor
Hemmabana: Solvalla
Presentation: Visade i fjol att han var en av treåringskullens absolut bästa hästar. Vann den första E3-finalen i imponerande stil och var sedan tvåa i Kriteriet, knappt slagen, och avslutade säsongen med att vara tvåa i Breeders Crown-finalen.

Tränaren Reijo Liljendahl svarar:
Hur känns hästen för dagen?
– Han har varit fin hela vintern och byggt på sig mycket muskler och styrka. Tack och lov har det inte varit några bekymmer efter en tuff säsong i fjol. Vi ställde av honom efter Breeders Crown-finalen då han behövde en återhämtningsperiod både mentalt och fysiskt. Han har gått tryckvagn och fått mycket styrketräning i vinter och är tränad kontinuerligt sedan årsskiftet. Han har gått två rundbanejobb hemma på gården och i dag (torsdag) körde jag 1.19 med honom över full distans. Hästen känns stark och är startklar.

När startar han nästa gång?
- Jag tror att han får göra årsdebut i Margaretas unghästserie på Solvalla den 1 april.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
- Att hästen håller sig frisk och kan delta i loppen med dubbla prispengar som Kungapokalen och Derbyt i första hand. Kanske även i Breeders Crown och det finns ju även Sprintermästaren. Men det går inte att vara med överallt och man får välja sina strider. Det första stora målet är i alla fall Kungapokalen om han går bra i årsdebuten vilket jag tror att han gör.

Skapad: 2017-03-24