Örtlund får tillbaka sin tränarlicens

Rommeamatören Natalie Örtlund får tillbaka sin tränarlicens.
Svensk Travsport skriver på sin hemsida att man upphäver beslutet ”på grund av vissa formella felaktigheter.”

Det var i måndags som Örtlund med omedelbar verkan fick sin licens att träna häst indragen av Licenskommittén på Dalatravet Romme.
Orsaken var brister som uppvisats under ett besök av ”Travarhälsan” veckan innan.
Beslutet har ifrågasatts i flera medier och inte minst av Örtlund själv som ämnade överklaga till Svensk Travsports licenskommitté.
Något hon nu alltså slipper sedan Rommes licenskommitté efter samråd med Svensk Travsport valt att riva upp sitt beslut.
– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig. Det gäller den lokale veterinären som också behandlat Örtlunds hästar. Det får anses att han därmed inte kunnat fatta ett helt opartiskt beslut varpå vi från Svensk Travsports sida anser att beslutet bör upphävas, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.
Svensk Travsport skriver vidare:
”Dock kommer en uppföljande kontroll av hästhållningen samt de oklara tränarförhållanden och brister vid hantering av behandlingsjournaler att genomföras av Svensk Travsports avdelning för hästvälfärd.”

Skapad: 2017-03-23