Startande hästar i Elitloppet

Ringostarr Treb

Juliano Star - Cristall Cashflow e. Supergill
Stenhård italienare som hittat nya växlar sedan Jerry Riordan tog över träningen i fjol sommar. Finalist i Sweden Cup de tre senaste elitloppshelgerna och placeringarna där - etta, fyra, trea -  vittnar om att två heat samma dag klaras av med bravur. Brukar vara som allra bäst efter uppehåll, vilket demonstrerats vid fjolårssegern i Sundsvall Open Trot och när den rosa biljetten erövrades via överlägsen seger i Olympiatravet i april.
Tränare: Jerry Riordan.
Körsven: Wilhelm Paal.
Rekord: 1.08,2aK
Inkörda pengar: 9 693 301 kr
Startar i heat B.

Up And Quick

Buvutier D'Aunou - Fictre e. Quiton Du Coral
Ärrad fransk kämpe med exceptionell meritlista. Vann Prix de Amerique 2015 efter att året innan ha slutat tvåa bakom Maharajah. Gick dessa år segrande ur styrkeprovet Prix de Paris och har även vunnit franska femåringskriteriet, Prix de France samt sprinterloppet Criterium de Vitesse. Presterade under pari och gick inte vidare från försöket i Elitloppet i fjol men återvänder nu med nytänd gnista för nye tränaren Antoine Lherete. Sköts av Angelique Beaufils som skötte fjolårsvinnaren Timoko.
Tränare: Franck Leblanc
Körsven: Jorma Kontio.
Rekord: 1.09,4aK
Inkörda pengar: 20 833 162 kr
Startar i Heat A.

Propulsion

Muscle Hill - Danae e. Andover Hall 
USA-född fixstjärna som är med i Elitloppet för tredje året i rad. Slutade fyra 2016 och dundrade via en tung spurt in som tvåa bakom Timoko i fjol. En maktfaktor i de nordiska storloppen under sommarsäsongerna och fransmännens skräck under vintermeetinget på Vincennes, där fjärde- respektive tredjeplatsen erövrats i de senaste upplagorna av Prix d’Amerique. Såg bländande ut i genrepet och är det stora hemmahoppet.
Tränare: Daniel Redén.
Körsven: Örjan Kihlström.
Rekord: 1.08,1aK
Inkörda pengar: 13 960 317 kr
Startar i heat B.

Nadal Broline

Yankee Glide - Aimee’s Promise e. American Winner
V75-kändis som gjort 30 av karriärens starter i "travets elitserie". Har sedan 2016 tävlat i högsta klassen och levererat otaliga topprestationer. Hade sitt bästa år hittills i fjol med seger i uttagningslopp till Olympiatravet samt andraplatser i Copenhagen Cup och Sundsvall Open Trot. Årsdebuterade senast i Algot Scotts Minne där vinnaren är garanterad en plats i Elitloppet och mosade då konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren.
Tränare: Reijo Liljendahl.
Körsven: Ulf Ohlsson.
Rekord: 1.09,8aK
Inkörda pengar: 3 896 415 kr
Startar i heat B.

Orlando Jet

Orlando Vici - Chicolina e. Super Arnie
Glödhet tysk med 11 segrar på 14 starter. Vann Breeders Crown i Berlin både som tre- och fyraåring och visade i somras prov på härlig styrka och speed vid seger i Prix Raymond Fouard på Vincennes. Lekte hem anrika Bild-Pokal från ledningen i årets hittills enda start. Debuterar över sprinterdistans och är historiens minst rutinerade häst i Elitloppet. Tränas av sexfaldige derbyvinnaren i Österrike Rudolf "Rudi" Haller som deltar i Elitloppet för första gången.
Tränare och körsven: Rudolf Haller.
Rekord: 1.11,6aM
Inkörda pengar: 1 827 836 kr
Startar i Heat B.

Amiral Sacha

Ganymede – Nostalgique Sacha e. Goetmals Wood
Fransk hårding som tampats i Europaeliten i flera år. Tål att göra mycket jobb själv och kan kliva iväg raskt bakom startbilen. Bjöds in till Elitloppet i fjol efter seger på världsrekord i Prix des Ducs de Normadie men stod över Sverigeresan för att matchas på hemmaplan. Har inte vunnit lopp på över ett år men visade gryende form senast som trea i årets upplaga av Prix des Ducs de Normadie.
Tränare:  Florent Lamare.
Körsven: Gabriele Gelormini.
Rekord: 1.10,4aM
Inkörda pengar: 10 915 591 kr

Cokstile

Quite Easy U.S. - Joystile e. Coktail Jet
Norsk derbyvinnare som ska känna på den yppersta eliten för första gången. Är kvick bakom startbilen och har flera gånger visat härlig inställning och vilja att vara först. Imponerade i årsdebuten då segern bärgades trots stenhård öppning. För tränare och kusk är det premiär i Elitloppet men ägaren Jan-Erik Andresen har två fjärdeplatser med Yarrah Boko sedan tidigare.
Tränare: Jan Kristian Waaler.
Körsven: Lars Anvar Kolle.
Rekord: 1.10,0aK
Inkörda pengar: 1 866 365 kr
Startar i heat B.

Maori Time

Pegasus Spur - Sundonna e. Sundon
Välväxt amason från Australien med både speed och styrka. Snabbast ur blocken "Down Under" och svårslagen när ledningen nås. Dundrade runt den engelska milen på 1.09,3 på kusken Todd McCarthys 25-årsdag i februari och blev därmed Australiens snabbaste travare genom tiderna. Årets mest exotiska inslag och den stora jokern i elitloppsleken.
Tränare: Brent Lilley.
Körsven: Todd McCarthy.
Rekord: 1.09,3aK
Inkörda pengar: 2 709 050 kr
Startar i heat A.

Lionel N.O.

Look de Star - Aurora Sign e. Smok’n Lantern
Urstark fux som tillhört Europaeliten de senaste säsongerna. Blev trea i Prix d'Amerique i fjol och besegrade bland andra Bold Eagle vid segern i Prix de Paris 2016. Skrällvann Olympiatravet förra året och följde upp det med en andraplats framför hemmapubliken i Oslo Grand Prix. Körs av sin ägare Göran Antonsen och kommer bäras fram av alla tillresta norrmän.
Tränare: Daniel Redén.
Körsven: Göran Antonsen.
Rekord: 1.10,6aM.
Insprungna pengar: 12 952 093 kr

Pastore Bob

From Above - Estrada O.R. e. Supergill
Snabbstartare som hittat nya växlar i år och tagit steget in i högsta klassen. Fick sin rosa biljett efter att i senaste starten ha nått karriärens hittills största framgång genom att bärga den direktkvalificerande segern i Finlandia-Ajo. Delägs av förre Halmstad-tränaren Kari Lähdekorpi och är Johan Untersteiners första egentränade häst i Elitloppet.
Tränare och körsven: Johan Untersteiner.
Inkörda pengar: 2 352 442 kr
Rekord: 1.10,7aK
Startar i heat B.

Uza Josselyn

Love You - Teza Josselyn e. Ganymede
Flyfotad fransyska med komplett egenskapspalett. Fick klartecken av Solvalla redan i mars efter seger i Prix du Platteau de Gravelle på Vincennes och har kunnat förberedas i lugn och ro. Genrepade i Finlandia-Ajo och visade med en visslande avslutning att elitloppsformen har prickats. Körs av Erik Adielsson som jagar sin första fullträff i Elitloppet.
Tränare: René Aebischer.
Körsven: Erik Adielsson.
Rekord: 1.10,6aM
Inkörda pengar: 6 388 389 kr
Startar i heat B

Volstead

Cantab Hall - Madame Volo e. Yankee Glide
Stenhård jänkare som efter kullbodern Nuncios pensionering klivit fram som Stefan "Tarzan" Melanders starkaste vapen i den äldre eliten. Var med i Elitloppet för två år sedan och vann i fjol Sweden Cup på löpningsrekordet 1.09,3. Inledde årets säsong trevande men rätade ut alla frågetecken med en imponerande seger i gulddivisionen 5 maj.
Tränare och körsven: Stefan Melander.
Rekord: 1.09,3aK
Inkörda pengar: 5 263 824 kr
Startar i heat A.

Rajesh Face

Raja Mirchi - Nippy Girl e. Ginger Somolli
Karismatisk hårding med styrkan som sitt främsta vapen. Blev historiens dyraste ettåring som sålts på auktion i Sverige när klubban föll på 1,9 miljoner kronor på Kolgjini Sales hösten 2014. Var favorit i Svensk Travderby i fjol men galopperade bort segermöjligheterna. Har i år gjort två starter och föll med flaggan i topp senast efter överlägsen seger i årsdebuten. Kan enligt sin tränare springa 1.08,5 i Elitloppet.
Tränare och körsven: Lutfi Kolgjini.
Rekord: 1.10,5aK
Inkörda pengar: 1 519 960 kr
Startar i heat A.

Dreammoko

Timoko - Uranie d’Atout e. Kaisy Dream
Pappas pojke med stora skor att fylla. Spurtade i fjol in som trea i Fyraåringseliten samma dag som farsgubben, och stallkamraten, Timoko tog hem Elitloppet. Var med VM-loppet i USA i fjol och har i år börjat stångas med den äldre eliten på allvar. Slutade i början av maj tvåa i både försök och final i det italienska storloppet Gran Premio Lotteria, vilket bäddade för elitloppsbiljetten.
Tränare: Richard Westerink.
Körsven: Björn Goop.
Rekord: 1.10,1aK
Inkörda pengar: 4 494 629 kr
Startar i heat A.

Takethem

From Above - D'cherie e. New Quick
Dansk dynamitgubbe som startar i Elitloppet för andra året i följd. Blev i fjol snuvad på finalplatsen med en nos trots mycket snabba 1.09,2 i försöket, den snabbaste tiden någonsin av en danskfödd travare. Gav prov på sin styrka vid segern i långloppet Prix de la Tremblade under vinterns franska vintermeetinget och fick nicken av Solvalla sedan han i senaste starten avslutat vass som tvåa i Copenhagen Cup.
Tränare och körsven: Steen Juul.
Rekord: 1.09,2aK
Inkörda pengar: 3 581 343 kr
Startar i heat A.

Bold Eagle

Ready Cash - Reethi Raj Jet e. Love You
Franskt fenomen med väldig styrka och enorm speed. Imponerade oerhört vid försöksseger i fjol på 1.08,4 -  elitloppshistoriens snabbaste segertid -  men presterade inte på samma nivå i finalen där det blev en fjärdeplats. Fick nöja sig med andraplatserna i vinterns Prix d'Amerique och Prix de France efter att ha vunnit båda loppen 2016 och 2017. Vann Criterium de Vitesse på löpningsrekord i mars och genrepade inför Elitloppet med seger i Prix de l'Atlantique.
Tränare: Sebastien Guarato. 
Körsven: Franck Nivard.
Rekord: 1.08,4aK
Inkörda pengar: 41 143 911 kr
Startar i heat A