Karaboudjan vann Drottningens pokal

I fjol Joviality. I år Karaboudjan. Båda tränade i USA hos Marcus Malender innan flytt hem till Sverige. Drottning Silvias Pokal (V75-5) blev en favorit i repris för ägaren Stall Courant och kusken Erik Adielsson.

- Det känns fantastiskt roligt, jag är fantastiskt tacksam, sa segerkusken som ville hylla tränaren Adrian Kolgjini.
- Han har lyckats med balansen på grammet. Hon var perfekt!
Adrian Kolgjini hade tre hästar i finalen för de fyraåriga stona och bildsköna Karaboudjan visade utan tvekan vem som är kullens drottning.
Från tredje utvändigt körde Erik Adielsson resolut mot spets och väl i ledningen såg hon ut som den drottning hon är vann överlägset. En seger värd en miljon kronor!
- Vi börjar säsongen på topp med seger i ett grupp 1-lopp, konstaterade en mycket nöjd tränare Adrian Kolgjini.
Segertiden blev 1.12,5 över distansen 2 140 meter autostart.
Adrian Kolgjini två övriga finalister, Countess Face och Xia Lloyd, galopperade båda.

I övrigt noterade vi…
…att Claes Sjöström hade full kontroll från start till mål i V75-1 (STL Silverdivisionen) där han inte hade några problem att ta hand om ledningen med favoriten Jerka Sting. Laredo Boko försökte utmana utvändigt genom slutsvängen men det var mest en synvilla och när Jerka Sting fick sträcka ut över upploppet blev det till slut en överlägsen seger.
… att Erik Adielsson hade en bra dag på jobbet och i V75-3 (STL Klass II) hade han full kontroll bakom storfavoriten Lexus B.R. som dominerade från början till slut.
Geir Vegard Gundersen tränar talangen som tog åttonde segern i nionde starten i livet.
… Alessandro Gocciadoro var offensiv i V75-5 (STL Bronsdivisionen) bakom favoriten Celiaz som kom till ledningen 1 500 kvar och sedan handlade det mer eller mindre om uppvisning och en häst på banan.
…att även Carl Johan Jepson hade en fin dag på jobbet med dubbelseger på V75. I V75-6 (STL Klass I) skrällde lånekusken med Fredrik Wallin-tränade Maserati Hall i ett galoppfyllt lopp.
…att utanför V75 genrepade A Fair Day inför Elitloppet där inledningsvis det såg ut som spets och slut för favoriten. Men några positionsändringar, med flera ledarskiften, gjorde att A Fair Day hamnade tredje invändigt och till slut fick han dra fram segraren Dundee As och nöja sig med andrapriset över lång distans.

 

Skapad: 2024-05-04