Kitty Hawk ledde stosprintern runt om

Mantorpstränaren Stefan P Pettersson har haft ett år med mycket blandat resultat på grund av sjuka hästar. Därför värmde segern med Kitty Hawk i Stosprintern lite extra. Mats E Djuse nyttjade hästens explosivitet från start och tog ledningen från sitt innerspår i en snabb öppning.

Loppets favorit Ester Degli Dei fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om Kitty Hawk. In på upploppet kom det flera konkurrenter i vida spår, men Kitty Hawk stred berömvärt och höll undan med ett huvud före Ester Degli Dei. Trea slutade Xia Lloyd. Segern var värd 900 000 kronor och segertiden 1.11,0/1609 meter autostart.
- Jag är jätteglad för ägarna. Det är en fantastisk häst. Hon fick lite tufft tryck från början av Dante som ville ner i rygg och hon har ju inte varit som allra bäst den sista hundringen. I dag var det ”jävlar” och ingen dålig häst på utsidan. Vinna årgångslopp så här är otroligt kul, sa Stefan P Pettersson.
- Det värmer ordentligt. Det är det riktigt stora loppet jag vinner på varmblodssidan. På kallblodssidan har jag vunnit flera storlopp så det här kändes jäkligt skönt, sa Mats E Djuse.
- Hon var bra. Hon fick trava utvändigt ledaren och det är tufft och kostade för mycket. Det är bra att vara tvåa i ett så stort lopp, sa Paul JP Hagoort om favoriten Ester Degli Dei.

 

 

Skapad: 2024-07-04