Gustav Johansson startar en formstark trio

En trio i full form. Gustav Johansson drar till GS75® i Vaggeryd med förhoppningar.- Jag tycker alla tre hästarna håller bra form och ska räknas, säger Halmstadstränaren.

21-årige Gustav Johansson kan med bara några månader kvar summera sitt första år som proffstränare. Han fick en flygande start och numera står det drygt 40 hästar på gården strax utanför Halmstad.
- Jag är ganska nöjd, även om man aldrig är riktigt nöjd, det är alltid något som stör och man vill skruva på, bland annat fick vi in lite infektioner som gjorde att hästarna var sämre ett tag.
Är det ungefär som du tänkt sig att vara sin egen?
- Ja, det tycker jag, men visst är det mycket att tänka på som man slapp när man var anställd. Jag drog igång med ett tiotal hästar och stallet har växt väldigt snabbt. Jag har fantastisk personal och folk runt omkring mig som gör att det fungerar väldigt bra och vi är ett härligt team.
I takt med framgångarna är det fler och fler som vill ta del av hans tjänster.
- Jag är väldigt nöjd med stallet för dagen. Det kommer hästar underifrån och hälften av de hästar jag tränar är ett- och tvååringar. Kort och gott ser framtiden ljus ut.

Förra söndagens omgång på Grand Slam 75® blev rena favoritparaden och det blev ingen utdelning för vare sig sex eller fem rätt, vilket innebär en ny jackpot när Vaggeryd arrangerar miljonspelet.
Gustav Johansson åker dit med tre hästar och först ut är 9 Cooper T.M. (GS75-3).
- Jag tycker att han har gjort det bra i år och kunnat starta på kontinuerligt. Han känns som han ska i träningen och jag är ganska nöjd med läget. Hästarna framför kan öppna och jag hoppas vi kommer vettigt på det.
Ändrar du något?
- Han tävlar i en amerikanska vagn igen, senast var det vanlig då det var voltstart, jag velar lite om han ska tävla med skor fram eller inte, det bestämmer jag när jag ser banan.
Är han ett hett segerbud?
- Hett vet jag inte, det måste verkligen klaffa om han ska vinna, ett platsbud i första hand.
3 Chico Lane (GS75-5) startar i den femte avdelningen. Han har bara gjort två starter i karriären.
- Det är en lovande treåring som är ganska omogen och trög ännu. Jag var mycket nöjd med honom senast och han skötte sig berömvärt och det loppet ska föra fram formen ännu mer till den här starten.
Innebär spåret några problem?
- Jag hoppas inte det, i debuten hade han ett fjärdespår och det blev galopp. Spåret är bättre den här gången och har förhoppningsvis lärt sig något efter två starter.
Hur optimistisk är du med honom?
- Jag tycker att det är en bra häst med bra kapacitet för klassen. Reder han bara ut starten ska vi slåss om segern, det hoppas och tror jag utan att jag kan motståndet fullt ut.
Sist ut är 7 Yuvaraj (GS75-7) som funnits i stallet sedan dag ett.
- En härlig häst på alla sätt. Senast föll han tillbaka i gamla synder och galopperade från start utan att jag har någon bra förklaring. Han kändes jättefin innan loppet och även efteråt. Jag är inte speciellt rädd att han ska göra så igen.
Han bör väl stå sig ganska bra här, eller?
- Ja, det tycker jag också. Han är van att möta tuff konkurrens och står sig bra i den här omgivningen. Ställer han inte till det för sig igen bör han sluta långt framme.

Skapad: 2024-10-09