Linderoth hoppas på fjärde raka

Etta-etta-etta.
Tre raka segrar har det blivit för Bank Angel sedan hästen kom i träning hos Per Linderoth.
– Vi hoppas att han fortsätter utvecklas för det känns som att han har bra driv i sig, säger Östersundstränaren inför fredagskvällens tävlingar med Grand Slam 75® på Bergsåker.

Årets största travhelg i Sundsvall väntar med dubbeltrav – en fredagskväll med fin sport inför lördagens V75® med Sundsvall Open Trot och drömjackpot.
För ovanlighetens skull är det spel på Grand Slam 75® som gäller fredag kväll.
Per Linderoth är högaktuell. Han ställer upp med två hästar från det egna stallet och är med sina lånestyrningar delaktig i sex av sju avdelningar på miljonspelet.
I april fick Östersundstränaren in fyraårige valacken Bank Angel i träning. Under juni och juli blev det tre segrar med hästen som är obesegrad i den nya regin.
– Jag hade sett honom tidigare och tyckte att det var en fin häst och blev förstås glad när jag fick honom till stallet. Det är en häst med fint driv i steget. Så får vi se om han får med sig alla andra bitar också och fortsätter utvecklas så här bra, säger han.
Linderoth är noga med att understryka att fyraåringen inte satts på några hårdare prov hittills och segrat i ganska enkla lopp.
Hästen har i alla fall löst uppgifterna enkelt.
– Det blir tuffare på fredag men jag tycker att det känns som att han ska duga bra. Första loppet hos oss var ett Punkt 21-lopp för att samla poäng. Andra loppet var i Hoting där han också vann lätt. Så det var väl egentligen senast hemma i Östersund som jag tyckte att han klev fram och visade lite mera gry mot lite bättre hästar. Men han löste ju det på ett bra sätt då också, säger Per Linderoth.

Vid den tredje raka segern väntade Linderoth lite innan han körde till och övertog ledningen. Sedan klev Bank Angel undan på ett bra sätt.
– Han har tagit sig vartefter. Kanske är det åldern, att han hittat sig själv?
Att Bank Angel står med 20 meters tillägg tycks inte oroa nämnvärt. I den klassen han är i nu bör hästen duga bra menar tränaren. Men spåret oroar.
– Med ett andraspår i volten sätts han på lite prov nu naturligtvis. Jag tror att det kommer att gå bra men jag är inte helt trygg heller med spår två i volt. Jag tycker att han varit uppvarvad i två starter med bilstart och i voltstartsloppet i Hoting var det tacksam då jag ju ensam på springspår, säger Linderoth.

Vid felfri avgång ska det bli intressant menar han. Hästen har inte visat osäkra tendenser under loppen. Tvärtom har han varit säkerheten själv.
– Men just att han kan ”elda igång” sig själv lite grand är något jag funderar på med det här läget. Håller han sig bara lugn och tar sig iväg kommer det att gå bra. När väl starten är avklarad är han jättefin att köra.
Så vad tror du om utsikterna att vinna loppet?
– Det borde vara en rätt hyfsad chans felfritt. Jag tycker att det känns som en häst som står sig bra i klassen. Om vi sedan springer på någon som är ohyggligt bra i loppet på fredag har jag dålig koll på. Men under normala omständigheter ska han klara sig bra.
I kön och köra till slut och hoppas på bra tempo?
– Ja, helst. Tycker att det känns som att han är ganska kvickfotad. Så skulle han få lite hänglopp kan han avsluta bra. Utrustningen exakt samma som senast. Barfota bak igen och lite lättare skor fram än i de två första starterna.
I Nahars lopp över tre kilometer (GS75-7) står 13 Young Mistress med 40 meters tillägg. Hur ska det gå i första starten över extremt lång distans?
– Jag hade dåligt med alternativ de här veckorna för att tävla med henne. Men hon är tacksam på så sätt att hon inte ligger på i loppen. Får hon bara en vilsam resa borde hon kunna ha en spurt i benen trots att det är tre kilometer. Hon har lätt för att följa med i loppen oavsett tempo men vill inte göra för mycket själv. Chansen? Ja, på fyra fem hästar bör man nog strecka henne kan jag tycka.
Hon såg fin ut senast som trea i ett försök till Diamantstoet på V75. Berätta.
– Bra var hon och sköt till bra när vi fick luckan till slut och gick i mål på pigga ben. Det var skönt eftersom jag lite förundrad över varför hon galopperade i starten innan för då såg hon också jättefin ut. Men det var nog så att hon blev lite öm i sina hovar i den starten och därför blev det skor senast och vi kör så igen nu när det dessutom är tre varv. Efter segrarna i V75 förra året och ett år då hon mest fick möta andra märrar är hon ur den klassen så att säga. Nu är det de bästa stona i stoeliten som gäller eller som på fredag när hon ska springa mot grabbarna. Det har blivit tuffare men vi hoppas att hon landar bra i det, säger Per Linderoth.
Du kör en radda hästar åt andra på GS75, både åt proffs och amatörer. Vad kan du berätta om dem?
– Jag kan hästarna alldeles för lite, så det blir bara fel om jag säger för mycket. 3 Last Dying Breath (GS75-1) är en jättefin sort som blir spännande att prova. 7 Samedayasmilla (GS75-4) har jag sett lite från sidan då den gått bra och vunnit från ledningen. 6 Hulte Alva (GS75-5) var det länge sedan jag körde och har därför svårt att uttala mig om. 12 Ice Pack (GS75-6) körde jag senast då han satt fast i Östersund men den behöver nog fler lopp i sig efter första starten i ny regi, slutar Per Linderoth.

 

Skapad: 2024-08-21