A Fair Day flög fram över Färjestads oval!

I övrigt noterade vi att…
…ingen spelare med lyckades få alla rätt på V75 och budskapet håller i sig från ATG: Drömjackpot på V75 på Romme på söndag med minst 100 miljoner till ensam vinnare med 7 rätt. Detta med lördagens omgång kvar på Klosterskogen att räkna på.
…det blev en smäll i mellangärdet direkt i Karlstad på de flesta spelarna, I trekilometersloppet som inledde V75-spelet segrade Ready to Roll trots att den nioårige valacken fick springa utvändigt ledaren så gott som hela loppet. Detta över mastiga tre kilometer! Kusken Jan Silvén har tränat hästen själv en gång i tiden och körde fram självmant och gav Björn Goops favoritspelade Dajanov det hett om öronen, Sista 800 meter körde Silvén helt och hållet på ledarhästen och hade knäckt denne orkesmässigt i god tid före mållinjen. Tränar gör amatören Peter Erlandsson med licens på Färjestadstravet.
…loppet Amatörernas Påskpris blev sevärt. Ett lopp för eldsjälar där både hästar och kuskar kom från den B-licensierade delen av sporten. Det kördes frisk framme i täten och Peter Strömberg gjorde det mesta rätt. Juha Koskela från Eskilstuna tränar vinnaren Shiraz de Zeun som smögs och var först i mål. En överraskning spelad på sex procent.
…även kallblodsloppet fick en oväntad vinnare. Ole Johan Östre stannade på innerspåret med Faks Odin (fem procent) och slapp ut från tredjeparet invändigt och fick full fart på Faks Odin sista biten. Fakserling var tapper men fångades in. Norske Erik Killingmo tränar vinnaren.
…20-årige Alex Persson tog sin första seger i V75 med sin farbror Håkan K Perssons Mega Occagnes. Det hände i loppet för lärlingar Lars "Tvåan" Nilssons Minneslopp. I en galoppfylld inledning chansade Alex och körde till från ett bakspårtill ledningen med andrahandsfavoriten och spårade till mål.
– Det här har jag drömt om sedan jag satt och lekte travlopp på studsmattan som liten!
..utdelningen på sju rätt förvandlades till jackpot sedan storskrällen Quintus Tooma tagit hem den avslutande avdelningen.

Skapad: 2024-03-30