Weekend Fun är en toppenkompis!

 

Weekend Fun (se bild) tycks vara outtröttlig. När han nu gjorde sin 104:e start i karriären inom ramen för V86 utklassade han motståndet från ledningen efter att ha dundrat på i ledningen. Första 500 passerades på 1.08,5, varvet på 1.10,9 och i mål stannade klockan på 1.11,6 över 1 640 meter med bilstart. Weekend Funs näst snabbaste segertid i karriären.
- Han är underbar! Det här var bra gjort, sa Lars Wikström, som är känd för att få hästarna att må bra och prestera långt upp i åldrarna.
- De har det bra hos mig och de trivs, jag måste göra något rätt. Jag är pedantisk med mycket och noga med att se hur de mår och hur vi tränar.
I samma lopp gjorde forne elitloppshästen Seismic Wave debut i regi Oscar Berglund men den högkapable hästen fick inte travet att stämma och galopperade i tredjespår i slutkurvan.
- Om vi hade suttit på innerspår hade han nog kunnat trava bra i kurvorna men nu när vi hamnade ute i spåren blev det sämre, sa kusken Mats E Djuse.

Ulf Ohlsson skötte tömmarna bakom Weekend Fun och det gjorde han även bakom fyraårige skrällen Phoenix Wibb, som klädde av motståndet med en kraftfull avslutning.
- Jag observerade att han var lite väl het på mellanvarvet och jag trodde inte att han skulle hålla hela vägen hem, men han gjorde det. Han är en rätt fin häst men lite opålitlig och har inte aktionen med sig jämt. Men det kan bli bra och det här var skönt, sa sexprocentarens tränare Tomas B Nilsson.
I kallblodsloppet gick segern till Jan-Olov Persson-tränade Svarte Petter och Mats E Djuse, före en mycket tapper Modig Ripa, och sista avdelningen i Sundsvall vanns av Zandra Vidéns Danilo S.H. och Daniel Wäjersten.

På Solvalla inledde storfavoriten Pearl Kayz som spelad till 19 för 10 som vinnare tog en mycket enkel seger från ledningen.
- Vi har jobbat med att få henne mentalt starkare och efter att ha kört mycket i rygg var hon nu mogen att gå i ledningen, kommenterar Björn Goop.
Gladast under kvällen på huvudstadsbanan var nog Viktor Flink Ideborn, sedan han fått se sin flyfotade dam Urbina Southwind spurta förbi motståndet tillsammans med Örjan Kihlström.
- Jag har ingen känsel i händerna, jag jobbade in henne bra. Det här är det störst vi har vunnit, V86, Solvalla, det kan inte bli bättre, sa Eskilstunatränaren.
Örjan Kihlström satt också bakom Roger Walmann-tränade Rosemary Tile och kvällens sista lopp på Solvalla vanns av Maria Törnqvist-tränade Sultan Of Sand och Dwight Pieters.

 

Skapad: 2024-03-13