Stjärnkollen: Double Deceiver

 

Fakta:
Double Deceiver, valack 5 år
Starter: 29
Segrar: 15
Rekord: 1.08,6
Intjänat: 7 796 155 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: USA-fött fartvidunder som tillhörde kulltoppen i födelselandet och var bland annat tvåa i både Yonkers Trot och Breeders’ Crown som treåring. Kom till Sverige och Daniel Redéns regi inför fyraåringssäsongen under vilken blott gjorde fyra starter – men vann samtliga. Segern den tunga vägen i fyråringseliten under elitloppsdagen var kronan på verket. Är nu som femåring redo att ta sig an eliten.

 

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Allt jättebra med honom. Han blev lite sjuk i slutet på förra säsongen och den i sista starten i fjol som hästen gjorde var han inte riktigt så som han skulle vara. Han blev het och besvärlig då och det krånglade lite efteråt. Men nu har han tränat på i vinter, han har lagt på sig rejält och rumpan på hästen har blivit större…Det där kommer han behöva också om han ska ta steget upp i högsta klassen. Vi tävlade väldigt lugnt med honom förra året, jag brukar göra det med de amerikanska fyraåringarna så att det ska kunna acklimatisera sig på rätt sätt. Med tanke på det ser det ganska bra ut för i år, det är en spännande häst, både snabb och stark.
När startar han nästa gång?
– Man kan tänka att han kommer ut lite tidigare framåt våren i alla fall, men det är inget som vi bestämt ännu.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Han har väl Jubileumspokalen som sitt stora mål i år. Sedan är det klart att jag tycker att det är en ”elitloppshäst” så sett, men som jag sagt förut: de får visa själva om de hör hemma där och sedan är det upp till Anders Malmrot på Solvalla när hästarna väl ska bjudas in… Det får komma som det kommer, men hästen är i alla fall fräsch och fin och jag tror det kan det bli en rolig säsong för honom.

 

Skapad: 2024-03-09