Vivid Wise As var överlägsen

Den italienska stålmannen Vivid Wise As gjorde det igen. Alessandro Gocciadoros superstjärna ledde varje meter av VM-loppet i USA.

Nioårige italienaren Vivid Wise As har ett magnifikt facit.
Under lördagskvällen kunde hästen, som tränas av Alessandro Gocciadoro, addera en ny storseger till samlingen. Med sällskap i sulkyn av franske toppkusken Matthieu Abrivard var Vivid Wise As aldrig i närheten av förlust när Yonkers International Trot, eller VM-loppet, avgjordes på Yonkers Raceway.
Vivid Wise As, som hade innerspår bakom bilen, stack direkt till ledningen och skulle stanna där till mål. Franska favoriten Etonnant fick en tung inledning och avancerade fram utvändigt, satte press, men kastade handduken över den sista bortre långsidan. Då lämnades vägen öppen för ledaren som med ett par längders marginal till godo passerade mållinjen på 1.11,2 över 2100 meter med autostart på 800-metersbanan.
Förstapriset i VM-loppet uppgick till drygt 5,5 miljoner kronor. Totalt har Vivid Wise As i sin karriär travat in över 37 miljoner.
Sverige representerades i loppet av Åke Svanstedt-tränade Jiggy Jog, körd av Dexter Dunn, som fixade ett fint andrapris efter att ha gjort loppet i rygg på vinnaren.
Bronset även det till Italien – och Gocciadoro, som själv körde Bengurion Jet och som avslutade snabbt över upploppet. Marcus Melander-tränade Venerate, liksom finska inslaget Hierro Boko slutade i det slagna fältet.

Skapad: 2023-09-10