Oscar L.A. har många andra roliga lopp att starta i

Han var tränad för att starta i Elitloppet.
Istället fick Oscar L.A. jogga hem Summer Meeting Stayer över dubbla distansen på Åbytravet.
- Han har många andra roliga lopp att starta i under säsongen, konstaterade Joakim Lövgren.

Om allt gått enligt Joakim Lövgrens planer och drömmar skulle Oscar L.A. ha travat 3 218 meter på Solvalla på söndag.
Uppdelat i ett försök och en final.
Men när inbjudan till Elitloppet uteblev fick han kuta 3 200 meter i ett svep i lite lugnare tempo på Åbytravet på torsdagen istället.
När Lövgren släppte av över upploppet brisade sjuåringen förbi duktige ledaren Luca Vialli Boko och ifrån övriga konkurrenter på spänstiga ben.
- Jag gillar de här loppen, det är kul att köra dem. Det är lätt att göra fel och kul att göra rätt. Men har man en så bra häst som Oscar har man många alternativ, då kan han kolla lite vad som händer i loppet och köra efter det, konstaterade Lövgren som inte hymlade med att han gärna tackat ja till en rosa biljett.
- Jag vet inte hur nära det var. Bland oddsmakarna var han ganska högt upp, femte- sjättehandsfavorit (att vinna) ett tag. Du får fråga Solvalla, svarade Lövgren på frågan om hur långt ifrån han trodde sig varit ifrån en invitation.
- Han har många andra roliga lopp att starta i under säsongen, både i Sverige och andra länder. Vi får se vad som händer, om vi sneglar mot Frankrike i vinter också. Med Oscar L.A. har man många dörrar öppna.
Segertiden blev 1.13,2 och belöningen 75 000 kronor.

En annan sportslig godbit bjöd obesegrade norske gästen Lexus B.R. på och intrycket när Magnus Teien Gundersen körde ifrån konkurrenterna i 1.06-fart runt slutsvängen talade för att den första förlusten kan dröja.
- Han var väldigt fin och det var väldigt lätt i en snabb avslutning. Han ska ut i stora lopp så vi ville att han skulle få jobba lite till slut. Vi siktar mot norskt travderby, och Jarlsberg Grand Prix däremellan kanske det blir lite V75, berättade segerkusken om fyraåringen som gjorde sin fjärde start i livet.

 

Skapad: 2023-05-25