Global Difference tog tredje raka

Global Difference ser ut att vara något alldeles extra.
Joakim Lövgrens fyraåring fixade tredje raka efter en insats av det svettigare slaget på V86®.

Joakim Lövgren har ett äkta löfte i fyraåriga Global Difference.
Insatsen på Jägersro under onsdagskvällen var av utsökt märke. Aftonens seger var den tredje på lika många starter i år och totalt kan valacken skryta med fem fullträffar på karriärens ju starter. Hittills bör tilläggas. Global Difference fick verkligen inget enkelt lopp; knappt första varvet avverkade ute i tredjespår innan man tog sig ned i dödens. Ledande Global Bam Bautin fajtade emot, men kunde inte stå emot det avslutade artilleriet. Fortsättning följer stall Lövgrens talang.
– Han tog fram hornen i pannan i dag. Han fick inget gratis, man kan säga att han tog den här segern själv. Det är jättekul att hästen utvecklas av loppen, han är både stark i benen och i psyket. Fast han är så orolig och bekymrad före loppen är han bara inställd på att kriga när det gäller, sa tränaren.

 

Kvällens absolut mest anlitade streck höll för pressen.
Cool Trix, som var streckad på hela 77 procent av insatsfördelningen, var faktiskt aldrig i närheten av förlustfara. Frode Hamre avancerade till ledningen in genom första kurvan och därmed var det ridå för motståndet. Cool Trix ståtar nu med imponerande 12 segrar på 21 starter.
– En otroligt fin häst, han har blivit väldigt stabil och fin och klarar alla distanser. Han blev opererad i ett framknä i fjol, fick tid på sig och efter det har hästen blivit mycket bättre, berättade Frode.
Merparten av kupongerna rasslade bort direkt i upptakten av V86®.
Mycket betrodde I.D Excellent slungade sig tidigt i galopp och var borta. I stället plockade nu Sue, streckad på enbart fyra procent, ned länge ledande Marengo med knapp marginal. Skicklige Eirik Höitomt i sulkyn. Torain Lamvik tränar.
En annan skräll under kvällen kom på Jägersro. Jörgen Sjunnesson gjorde processen kort med Ginetta.
Trots 13 gånger på oddsindikatorn och sex procent av strecken såg det väldigt lätt ut för danskan, tränad av Jan Kramer, som anförde varje meter av loppet för enkel seger.

Trippelmiljonärskan Lucky Queen Soa landade som klar favorit i stoloppet på Bjerke.
Spelarna hade rätt. Jan Kristian Waalers meriterade sjuåring, som vanligt körd av Lars Anvar Kolle, övertog taktpinnen ur den första kurvan och hade sedan alla händelser under kontroll. Första segern för året var ett faktum.
Äntligen en fullträff för Nina Ginto. Stoet från Sofia Aronssons stall var riktigt fin på Jägersro.
Stefan Persson, som hade hand om tömmarna, öste på i rätt så friskt tempo i ledningen. Förvisso blev benen lite stumma till slut och favoritstreckade Lady Beluga avslutade spjutvasst långt ute i banan, men Nina Ginto höll undan.
Ett kallblodslopp kördes på Bjerke. Svaret blev Birk Brage.
Femåringen från Tom Ergas stall var utrustad med jänkarvagn och barfotabalans och var ”lynrask” från start. Tom Erik Solberg hittade omedelbart till ledningen och behövde under återstoden av loppet inte bli särskilt nervös.
Det lät positivt på förhand kring Bold Request i kvällens avslutning. Även här tillämpades spets-och-slut.
Maria Törnqvist tuffe Bold Eagle-son var riktigt på tårna för dagen. Med Dwight Pieters i sulkyn satt Bold Request i spets på ”kör”, stack undan över upploppet och såg ut att vinna med en hel del krafter kvar.

 

Skapad: 2023-05-25