Lozano di Quattro imponerade stort!

Vilken årsdebut av Lozano di Quattro!
Hästen imponerade stort på Åby på torsdagskvällen.
- Jag är så glad och stolt. Hjärtat slår 100 slag, sa tränaren Per K Eriksson.

V64® avgjordes på Åby på torsdagskvällen och omgångens mest imponerade vinnare var årsdebuterande Lozano di Quattro, tränad av Per K Eriksson och körd av Tobias J Gustafsson.
Per K Eriksson har ett cv som få travtränare. Han tillhörde de bästa tränarna på andra sidan Atlanten och vann bland annat Hambletonian tre gånger. Sedan i somras är han som fjärde svensk invald i USA:s Hall Of Fame.
2001 valde familjen att flytta hem och han har drivit en lite mindre rörelse. Bästa hästen hittills är Royal Fighter som sprang in drygt tre miljoner kronor och var med i Elitloppet.
För tre år sedan köpte han Lozano di Quattro till sin hustru Tina, en försenad bröllopspresent och det ser ut som ett lyckoköp.
Lozano di Quattro visade farter utöver det vanliga förra säsongen och mycket mer kan det bli efter torsdagskvällens imponerande seger på Åby i årsdebuten.
Tobias J Gustafsson hittade andrapar utvändigt med Lozano di Quattro samtidigt som Franke Godiva tog över ledningen efter 500 meter. På sista långsidan hamnade Lozano di Quattro utvändigt ledaren och satte press på ledaren. Frankie Godiva kämpade väl, men Lozano di Quattro kopplade greppet mitt på upploppet och vann på vassa 1.13,6/2140 meter autostart.
- Detta var bättre än vad jag förväntat mig. Det är klass i hästen. Det känns att han har mognat. Hoppas han får vara hel och frisk. Det vore fantastiskt att avsluta karriären med den här hästen, sa Per K Eriksson.

 

Skapad: 2023-03-16