Lövdal mjukstartade sin nya karriär

Han har blivit ett välkänt ansikte som försteman hos Timo Nurmos och en av landets mest lovande kuskar.
Nu siktar Andreas Lövdal mot en ny karriär.
- Drömmen är att bli egen tränare, det brinner starkt. Jag känner att det kan vara bra att mjukstarta lite, berättar 27-åringen.

Nordin-stipendiat 2021 och nästan fem miljoner inkört i sulkyn i fjol.
Vid sidan av sina uppgifter som försteman i ett av landets största stall har Andreas Lövdal tagit stora steg framåt i sulkyn.
Nu är han redo att satsa vidare.
- Jag har jobbat heltid hos Timo, nu kommer jag att dra ner lite på den tiden för att ha lite hästar vid sidan om. Det är tanken med det här beslutet, berättar Lövdal om sina planer att bli professionell.
- Det är i startgroparna. Jag har fått in några hästar redan nu, men det är inte klart hur det ska bli ännu. Jag känner att det kan vara bra att mjukstarta lite med tanke på den konjunktur som råder. Jag känner att jag vill börja lite lätt, så får se framöver om jag får in några hästar i träning och om någon vill satsa på mig, säger Lövdal som med 55 segrar i sulkyn i fjol blev landets fjärde segerrikaste kusk med så kallad K-licens bakom Magnus A Djuse, Mats E Djuse och Gustav Johansson.
Att passionen ligger i att träna hästar råder det däremot inget tvivel om.
- Drömmen är att bli egen tränare, det brinner starkt och det är målet jag har. Jag tror det kan bli bra att börja så här och inte känna samma press ekonomiskt, säger Andreas Lövdal.

 

Skapad: 2023-03-13