Nylander tycker att Turmalin Yankee har en spännande uppgift

Överraskningarna har duggat tätt på Grand Slam 75® på slutet.
På söndag har David Nylander en häst som kan skrälla med klaff.
- Jag tycker att Turmalin Yankee har en spännande uppgift och varnar för henne.

Entreprenören David Nylander lever sin dröm. Han tränar hästar på heltid efter att ha haft flera olika jobb.
- Jag har drivit företag och gjort mycket mer än många människor gör under ett helt liv. Att träna hästar är det bästa jag har gjort, men samtidigt det tuffaste. Detta är den ultimata utmaningen helt klart. Jag har gett mig själv chansen att hålla på med detta och jag tänker långsiktigt, säger Rättvikamatören.
Förra året var det bästa någonsin och han var inte långt ifrån att köra in en miljon. Hälften av pengarna travade stallet stjärna Dellenit in.
- Ja, han hade en fantastisk säsong och jag hoppas att han kan växa in i den högsta klassen på sikt. Det är tufft för en femåring som tjänat så mycket pengar att bara kliva in bland de bästa. Jag vill ha att han ska tävla länge och kräver inga stordåd av honom ännu.

På söndag startar just elegante Dellenit på Grand Slam 75® som avgörs på Romme.
- Jag är jättenöjd med honom för tillfället. Nu möter han lite för bra konkurrens den här gången, men samtidigt är han i riktigt bra form. Det är få hästar i loppet och det gynnar dom två på tillägg och jag är ödmjuk och är nöjd om Dellenit är bland dom trea-fyra, men jag blir inte överraskad om han är ännu längre fram.
Då har Nylander större förhoppningar på skrällen 7 Turmalin Yankee (GS75-7).
- Jag kanske är tokig när jag tror på henne. Hon gjorde sin första start för mig senast och fick ett snällt lopp och gick i mål med krafter kvar. Hon var inte så tufft jobbad och kommer att gå framåt en hel del med det loppet i kroppen. Hon är startsnabb och har en kusk som är vass från start. Skulle hon komma till ledningen eller ett lopp i rygg på ledaren så är jag inte främmande för att hon kan överraska, jag skulle strecka henne om jag vore spelare.

 

Skapad: 2023-02-03