High On Pepper var helt överlägsen

Han vann Walter Lundbergs Memorial i fjol och var femma i Breeders Crown-finalen bakom vinnande Francesco Zet.
Under måndagskvällen gjorde High On Pepper comeback och var helt överlägsen i V64® för Jorma Kontio.
– Han var jättefin men tog lite högertöm. Det brukar han inte göra men annars var det hundra procent, sa Kontio.

Färjestad var värd för måndagens V64® och omgångens största favorit High On Pepper infriade förväntningarna direkt. Jorma Kontio körde offensivt från spår sju bakom bilen och kom dundrande runt den första kurvan ute i spåren. Han fick välvilligt ta över ledningen från den initialt spetsande Jackson Avery och då var loppet i praktiken över. High On Pepper fick sedan bestämma tempot och Kontio drog upp farten sjuhundra meter kvar. Hästen bromsade till lite i utgången av slutsvängen, men väl inne på upploppet stack han bara ifrån de andra till en överlägsen seger. Det var åkandes den sista biten med till synes gott om krafter kvar för hästen som tränas av Katja Melkko. Han stod helt enkelt i en klass för sig. Under Kriteriehelgen i fjol vann High On Pepper Walter Lundbergs Memorial i suverän stil för Kontio och hästen har sedan mött de bästa i kullen då han bland annat var femma i Breeders Crown-finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Den nyblivne femåringen har vunnit åtta lopp på 22 starter och sprungit in 845 000 kronor.

Anders Svanstedt har fått en strålande start på det nya året. I lördags vann han V75 i Halmstad med sin egentränade Muscle Lane. Under måndagskvällens tävlingar blev det på nytt två tränarsegrar vilket för upp stallet på åtta vinster hittills i år, och snygga 29 i segerprocent för årets första månad. Anders vann själv med Västerbo Olympus utanför V64, och fick sedan se sin lärling Elisa Svensson vinna på V64 med Zelma De Castella. Det blev stenhårt i mål i det lärlingsloppet men Elisa Svensson parerade snyggt när hennes häst tog ett felsteg kort före mål, och kunde vinna med minsta möjliga marginal.
De övriga vinnarna på V64 var Vegan Face, som var överlägsen i montéloppet för Sofia Adolfsson och där är det Josefine Ivehag som gör tränarjobbet. Därefter vann Imola Boko (Magnus Djuse), Madame Norrgård (Rikard N Skoglund), innan Listas Sirena avslutade för Tom Horpestad.

 

Skapad: 2023-01-30