Det var Sybilles kväll!

Först vann Rally Juvelen från positionen utvändigt om ledaren.
Sedan fantomspurtade Filippa B.J. till seger på V86®.
Sybille Tinter blev hundraprocentig när hon på onsdagen gästade Solvalla.
- Vi pratade om stallform i vinter och skotvång och sådär i någon intervju inför tävlingarna – och jag tycker att hästarna presterade fullt ut, sa Rommetränaren.

Båda Sybille Tinters (se bild) onsdagsvinnare brukar springa med skor på hovarna och hon påpekade själv inför tävlingarna att det var ett stort plus, gentemot de konkurrenter som är vana att tävla barfota men som nu måste ha skor i och med vinterns barfotaförbud. Men den saken var knappast avgörande. Rally Juvelen, som startade utanför V86, vann säkert trots att han fick svar om ledningen och tvingades trava som första häst i andraspår. Och Filippa B.J. klädde enkelt av motståndet över upploppet efter att ha hamnat sist från spår åtta.
- Det är fantastiskt fint att vara här på Solvalla. Jag hade bra feeling inför kvällen och båda var starka och fina och gjorde vad det skulle och bara vann sina lopp, sa en glädjestrålande Sybille Tinter när hon klev in i vinnartribunalen efter kvällens andra fullträff.
- Det var mycket strul på vägen men Jorma (Kontio) och Filippa verkar trivas ihop och det känns som att hon gör det lilla extra när Jorma kör.
Filippa B.J. har i år tagit sig till final i både Derbystoet och Breeders’ Crown. Och än är inte säsongen slut.
- Hon får köra på så länge det inte behövs broddar. Hon är i fortsatt bra form och jag tycker att det är kul att tävla.
Övriga lopp inom V86 på Solvalla vanns i tur och ordning av Markus B Svedbergs Hillsborough Flame (Claes Sjöström), Mattias Djuses Wings Level (Magnus A Djuse) och Anders Erikssons Everglo Lemon.

V86 delades mellan Solvalla och Bjerke och på den norska huvudstadsbanan spelade i vanlig ordning Frode Hamre huvudrollen. Först höll hans kallblod Fyri undan till målfotoseger i händerna på Vidar Hop och sedan körde han själv fransmannen Hede Darling till imponerande seger från ledningen. Det var den femårige hingstens tredje start sedan flytten till Hamre och efter två tveksamma insatser visade han nu att han är en häst för den övre eliten.
- Vi har vetat hela tiden att det är en riktigt bra häst men har kommit lite fel på det. Men de senaste två veckorna har vi känt att han är klar för uppgiften. Det är ett sådant tryck i honom och det är otroligt härligt att sitta bakom sådana här hästar, man känner att det är något extra, sa Hamre, innan han även styrde Oz till seger.
- Fantastisk bra kväll! Hästarna presterade väldigt bra.
Men en segervan Frode Hamre-häst gick på pumpen. Efter fem raka fullträffar blev det för tufft för Broadway Don att trava utvändigt om ledande Trefilov, som övertygade när han trots en kostsam inledning hade krafter att gå undan till enkel triumf. Tränar gör Lars Erik Aas och i sulkyn satt Kai Johansen.

 

Skapad: 2022-12-07