Crebas vann dubbelt på Mantorp

Hans Crebas blev hundraprocentig när han på söndagen gästade Mantorp med två hästar.
Mest imponerade Feline Burgerheide när hon utklassade motståndet från ledningen inom GS75®.
- Vilken flygmaskin! kommenterade Axevallatränaren.

Hans Crebas inledde tävlingsdagen tillsammans med treåriga stoet Liv Palema, som tog karriärens första seger via ledning från start till mål. Det följde han sedan upp inom GS75 med två år äldre tyskan Feline Burgerheide. I det loppet utspelade sig den största dramatiken vid ingång av första sväng när Enfin Pastis galopperade invändigt om Feline Burgerheide i en trång situation, vilket möjliggjorde för Hans Crebas att fortsätta fram till ledningen. Enfin Pastis kusk Magnus A Djuse var uppenbart missnöjd men Hans Crebas menade att han inte hade gjort något fel.
- Jag sitter i andraspår och enligt min uppfattning försöker Magnus gå ut i en lucka som inte finns och då får han galopp på sin häst.
- Jag tror att han ändrar uppfattning om han kollar om på loppet. Han måste ha missbedömt situationen för jag hade ju spår två och satt i mitt spår, sa Djuse.
Domarna gav Hans Crebas en tusenlapp i böter för att ha stört medtävlande men han och Feline Burgerheide fick behålla segern, stoets sjunde för året.
- Vilken power! Jag önskar att alla fick uppleva att sitta bakom den här hästen. Hon är så fin och lyssnar precis på vad jag säger. Vilken häst!

Björn Goop var dagens dominant med tre kusksegrar inom GS75. Två av dem togs med egentränade duon Somethingroyal och Shapes, som både vann i överlägsen stil. Det gjorde även Per Henriksen-tränade Jello W., vars stora favoritskap från ett svårt utgångsläge var befogat. Efter att Björn Goop lämnat fjärde par utvändigt och kört fram utvändigt om ledaren med 1 500 meter till mål, pressade sig Jello W. till ledningen i slutkurvan och över upploppet lämnade han motståndet.
- Han har fantastiskt fin inställning. Det syntes ganska tidigt att ledaren var trött så det gällde bara att inte bjuda in någon annan, sa Björn Goop.

Hemmatränaren Joakim Wallin hade en bra dag på jobbet. Innan GS75 tog sin början satte han dit Woodbank och inom det stora streckspelet ledde han från start till mål med treårige talangen Escargot.
- Det strulade lite inför start så vi blev lite sena ut, men han kändes jättefin och trampade iväg bra i provstarten, så det kändes bra även om det inte vart optimalt, sa Wallin, som har flyttat tillbaka tränarverksamheten till gården och ser ljust på framtiden.
- Vi kör som jag gjorde på den tiden när det gick bra och det här är egentligen första tävlingsdagen som jag har fått något svar på dem, och det känns jäkligt bra måste jag säga. Vi ser fram emot 2023.
Anders Ahlneby-tränade Solkattens Star spurtade till seger i Carl Johan Jepsons händer och Rick Ebbinges Bahia vann också inom GS75 tillsammans med Gustav Johansson.

 

Skapad: 2022-12-04