Nugget Zon vann UET-kvalet

Favoriten gjorde bort sig med galopp. Då såg Nugget Zon sin chans.
Marcus Lindgrens fyraåring kan se fram emot en Paris-resa efter att ha vunnit uttagningen till Grand Prix de l’UET.

 

Superlördagen på Solvalla bjöd på mängder av fina lopp, inte minst i den omgång av V65® som inledde eftermiddagen.
En av höjdpunkterna var uttagningsloppet till Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt som loppet även kallas, som såg den färska Derbystoet-vinnaren Lara Boko i favoritens roll. Stoet var dock inte alls på humör för dagen och galopperade bort alla möjligheter redan före bilen släppt fältet.
Då såg Örjan Kihlström chansen bakom Nugget Zon, tränad av Halmstads Marcus Lindgren. Duon stack snabbt till ledningen och särskilt mycket svårare visade det sig aldrig vara. Nugget Zon, som inte lyckades ta en finalplats i Svenskt Travderby fick nu plåster på såren; segern blev enkel efter att ha haft kommandot från start till mål.
– Jag har grämt mig i flera veckor sedan jag släppte ledningen i kvalet till derbyt. Det är skönt att han får visa att han är en av de allra bästa i kullen ändå. Om inget med övernattningen skulle ha ställt till det så visste jag att han inte kunde förlora det här om han fick ledningen. Förutom Francesco Zet så är jag inte rädd för någon i kullen och det har jag sagt förut…, sa Marcus Lindgren.
Finalen i Grand Prix de l’UET körs på Vincennes den 14 oktober.
Exakt hur många hästar som kvalar in till finalen i Paris avgörs först efter fredagens uttagningar på just Vincennes. Men bland definitivt inkvalade hästar räknas dagens tvåa, respektive trea Imhatra Am och Aquarius Face.

Giant Diablos lopp bjöd på ett förstklassigt race för stoeliten.
Daniel Redéns fina jänkarsto Sister Sledge sågs i favoritposition och med Örjan Kihlström i sulkyn lyckades hon försvara sitt innerspår. Det skulle dock bli en riktigt tät avslutning, Digital Class blev, efter en fin resa, ordentligt närgången den sista biten, men Sister Sledge höll undan med knappast möjliga marginal.
Det är ruskigt fin form på Gooner.
Sexåringen från Daniel Wäjerstens stall var mest streckad av alla på V65® och gjorde inte spelarna besvikna. Valacken tog sin tredje raka efter att ha anfört Silverdivisionens final från start till mål i ett friskt tempo och hållit undan för Toto Barosso som avslutade flygande.
En ordentlig skräll blev det i stället i finalen av Diamantstoet.
Tunga favoriten Edima kunde inte värja sig från ledningen, något som bäddade för hästarna i kön. Allra vassast till slut gick Kia Ora, streckad på bara fyra procent, som sista biten avgjorde enkelt. Körande tränaren Oskar Kylin Blom bjöd på segergest över mållinjen.
Stig H Akademiens lopp för lärlingarna såg en överlägsen segrare när det väl kom till kritan. Corazon de B. gick en stark sista långsida i spåren, avgjorde tidigt och vann i läcker stil för David Grundmann. Per Lennartsson tränar.
Svensk Travsports Femåringsmonté inledde hela festen. Loppet såg Björn Goop-tränade Beauty Wind infria favoritskapet tillsammans med Jonathan Carre i sadeln.

 

Skapad: 2022-09-24