Kissinger Boko övertygade i comebackenn

Kissinger Boko visade ingen ringost efter uppehåll.
Han hade lekstuga med sina konkurrenter vid Solängets måndagstävlingar.
- Han är fin. Det har strulat en del med honom, men i dag kändes det jättebra, sa hästens tränare Robert Dunder.

Kissinger Boko gillar att vinna och han tog sin åttonde seger i 13:e starten. Femåringen hade inte startat sedan februari, men visade ingen som helst ringrost. Robert Dunder lät Kissinger Boko lattja till ledningen och sedan var det ingen konkurrent som gick i närkamp. Över upploppet stack ledaren undan och vann lätt före en vass spurtande Take It Easy Tour.
- Det var gott om krafter kvar. Vi får se hur det ser ut i morgon och är allt ok så får vi hitta lite tuffare lopp för honom, sa Bergsåkertränaren
Mera stall Dunder blev det i V64-3. West Wind fick en jobbigare resväg än stallkamraten och fick tugga utvändigt ledaren. Nu visade West Wind fin moral när hon nosade ut Bosse Bee.
Robert Dunder var bara några centimeter från att ta ett hattrick. Even's Cool Boy spurtade vasst längst ut i banan i V64-avslutningen, men hann inte nå Mr Mah Can och Robert Bergh.
Micael Melander ville inte vara sämre än Robert Dunder och vann också dubbelt. Segerreceptet var detsamma med Odexa och Holms Hercules som bägge tog över ledningen tidigt i loppet och vann sedan utan större problem.
Per Linderoth har ett löfte i fyraåriga Never To Young. Tidigt till ledningen och favoriten Olly Håleryd var chanslös även om hon avslutade piggt.

 

Skapad: 2022-08-01