Jiggy Jog och Rebuff vann försöken

Det blev mycket svenskt i försöken till Hambletonian Stakes i natt.
Åke Svanstedts Jiggy Jog vann ett av försöken och det andra till Rebuff tränad av Lukas Wallin.

20 hästar anmäldes till Hambletonian Stakes och 13 av dom är svensktränade. Sju av dom tar plats i finalen som avgörs på lördag den 6 augusti på Meadowlands.
Första försöket gick till Rebuff, tränad av Lukas Wallin och körd av Tim Tetrick. Rebuff kördes till ledningen efter 700 meter och vann sedan helt ohotad och såg ut att ha en hel del krafter kvar över mål. Detta var Rebuffs tredje start för året och han är alltjämnt obesegrad.
- Han tävlade mycket som tvååring och han har inte behövt så många starter för att komma i form. Hittills har planen fungerat ganska bra, sa Lukas Wallin.
Marcus Melanders Periculum och Nancy Takters Looks Like Moni kvalade också in till finalen som fyra och femma.
Jiggy Jog är uppfödd i Sverige av Vestmarka AB och köptes av Jörgen Sparredal som valde att skicka över stoet till Åke Svanstedt. Det har visat sig vara en bra investering. Jiggy Jog var bra redan som tvååring, men har tagit ett kliv till och kretsen valde att gå ut och möta hingstarna och valackerna i försöken till Hambletonian Stakes.
Jiggy Jog kördes av Dexter Dunn som gav sin häst ett lopp i ryggar och när Jiggy Jogg fick fritt avslutade hon sylvasst till en säker seger.
- Vi hade tur som fick luckan. När luckan kom exploderade hon. Jag vet att hon är snabb, men så fin som hon kändes ikväll har hon inte gjort tidigare, sade Dexter Dunn i vinnarcirkeln.
Tvåa slutade Marcus Melander Temporal Hanover, körd av Örjan Kihlström och trea slutade svenskfödda Joviality som efter sex raka segrar fick se sig besegrad i spurten. Med till finalen även Nancy Takters Keg Stand.

Det kördes även försök till Hambletonian Oaks för de treåriga stona. En kvartett svensktränade hästar tog sig vidare till nästa lördags final, men ingen av dom hade med segerstriden att göra i sina försök.
Nancy Takters Mon Cheval och Åke Svanstedts Baptism placerade sig som fyra och femma stort slagna av vinnaren  Warrawee Xenia.
Nancy Takter kvalade även in Selfie Queen som fyra och Lukas Wallin fick med Manon som femma i det andra försöket. Vann loppet gjorde favoriten Venerable.
Finalen i Hambletonian Stakes och Oaks avgörs nästa lördag den 6 augusti och spårlottningen sker på tisdag.

 

Skapad: 2022-07-31