Lollo och Bengan vann Consolationsloppen

E3 Consolation avgjordes på Sundbyholm under fredagseftermiddagen och segercheckarna gick till Lollo Trot och Bengan.

Stona var först ut och där tog Lollo Trot hem förstapriset på 100 000 kronor när hon spräckte segernollan i karriärens 14:e start. Raoul Engblom-träningen har stångats i tuffa sällskap och slutade sexa när hon provade mot hingstarna i Treåringseliten under Elitloppshelgen. I E3-kvalet slogs hon ut som fyra men den här gången tog hon hand om ledningen och därifrån höll hon enkelt storfavoriten Joy Sisu bakom sig.
- Det löste sig jäkligt bra och blev smidigt. Jättekul! Jag har kört henne tre gånger och hon har varit jätteduktig varje gång. Det har blivit hyggliga resultat men ändå varit riktigt struligt varje gång, så i dag kändes det verkligen som att det var läge att inte ha något i vägen, sa körande Kim Eriksson.

I avdelningen för hingstar och valacker startade endast fem hästar, trots att segerchecken var lika fin som för stona. Men det gjorde inte Bengan och Ulf Ohlsson någonting. Den Daniel Redén-tränade hästen, som inte var med i E3-uttagningarna, tog hand om ledningen och efter ett långsamt inledningsvarv stack han undan till tredje raka segern, närmast följd av favoritspelade Every Day Elegant.
- Det är en härlig individ. Han är stor, ståtlig och mäktig på något vis. Det återstår att se hur långt det kan räcka men man vill tro att han kan gå långt.
På lördagen fortsätter dubbeltravet i Eskilstuna och då ska E3-finalerna med förstapris på en miljon kronor avgöras.

 

Skapad: 2022-07-01