Det är mycket nerver...

Som en upptakt till dubbeltravet på Sundbyholm arrangeras på torsdagen Just Dance i centrala Eskilstuna.
Fem av banans kuskar ska visa sina färdigheter i Cha Cha, Jive, Samba, Rhumba och Paso Doble.
- Det är mycket nerver och står mycket prestige på spel, säger Stefan Eriksson på Sundbyholmstravet.

Den populära danstävlingen har legat på is de två senaste åren men ska nu avgöras för sjätte gången. Deltagande kuskar, Oskar J Andersson, Svante Ericsson, Agnes Larsson, Markus B Svedberg och titelförsvararen Magdalena Ulriksson Siminski, har tränat intensivt inför finalen och framför en expertjury bestående av bland andra Richard Herrey avgörs prestigematchen på Fristadstorget klockan 16.00 på torsdagseftermiddagen.
- Det är alltid spännande när kuskarna ska dansa och det står mycket prestige på spel. De är vinnarskallar allihop som ser det här som en tävling och verkligen går in för det. Det kommer bli en kamp och efter att ha följt allas träningar tror jag att det kommer bli jämnt, säger upphovsmannen Stefan Eriksson, marknadschef på Sundbyholmstravet.

Dans är inte heller allt som står på programmet under torsdagen. Aktiviteterna drar igång vid lunch och det kommer att bjudas på bakelser, saft, bullar, experttips inför V75 och mycket mer.
- Det brukar vara stort intresse och många eskilstunabor som beger sig ner till torget. Det kommer vara ponnyridning och vi kommer placera ut minihästar runt hela torget som ger fri entré till V75 på lördag. Vi kommer även dela ut 300 kassar fyllda med massor av erbjudanden från butiker, Travronden, travprogram och allt möjligt. Det blir en bra uppladdning inför vår V75-helg, säger Stefan Eriksson.

 

Skapad: 2022-06-29