Amarcord L.G. visade sin styrka

Amarcord L.G. var aldrig närmare sargen än tredjespår.
Ändå så tågade han bara undan över upploppet för Claes Sjöström.
- Det här var ju overkligt bra. Det kändes ju hopplöst, sa hästens tränare Henrik Hoffman.

V64Xpress® delades mellan Visby och Romme och Amarcord L.G. stod för omgångens behållning. Han startade inte så snabbt och blev hängande i tredjespår och där fick han ligga hela loppet. Favoriten Lucifer Sam försökte att komma förbi via fjärdespår på sista långsidan, men Amarcord L.G. svarade envetet och klev sedan bara undan över upploppet.
- Man mådde ju inte bra därute. Dom var oense där framme om vem som skulle ligga först och då var det högt tempo och inte läge att köra på ännu hårdare. När värsta hotet kom 700 kvar var det läge att begära lite första gången och då kändes det riktigt bra, sa Claes Sjöström.
Imponerade gjorde också Kainai Goj (Romme) som gjorde sin första start för Mattias Djuse. Kainai Goj fick en resa i rygg på ledaren och när han fick luckan i sista sväng så exploderade han och vann lätt med krafter kvar.
- Han var ruggigt bra. Hästen var mycket bättre än jag trodde och han vann ju väldigt lätt,sa Mattias Djuse.
Falcon Am eller Beacon Kronos var frågan i V64-2. Det blev aldrig någon match. Falcon Am var alldeles för bra och vann lätt sedan han fick överta ledningen efter 500 meter för Mats E Djuse. Beacon Kronos avslutade hyggligt, men var aldrig segeraktuell.

 

Skapad: 2022-06-17