Awesome Kronos flög lågt över upploppet

Storfavoriten såg ut att gå mot segern. Då kom Awesome Kronos flygande.
Jeanet Årman-träningen såg till att utdelningen på GS75® sköt i höjden.

Rekordförsöket var huvudnummer när söndagens GS75® utspelade sig på milebanan i Tingsryd.
Golden Guard var omgångens mest streckade häst – men fick se sig snuvad av en jätteskräll.
Med Gustav Johansson i vagnen anförde Golden Guard fältet och hade fortsatt in över upploppet kommandot, men det småländska upploppet är vidsträckt. Med Jan Henriksson vid tömmarna levererade Awesome Kronos en mäktig avslutning i vida spår, var jämsides med ledaren på linjen och efter granskning av målfotot stod det klart att enprocentaren ställt till med storskräll.
– Jag är inte förvånad. Förra gången vi ryckte av skorna och satte på jänkarvagn så vann han skitlätt, det var också på GS75 så det är ett vinnande koncept får man säga, sa Jan Henriksson i vinnarcirkeln.
Skrällen av Awesome Kronos lade grunden till jätteutdelning på GS75®.
Endast ett system, som var en del av ett filspel inlämnat på atg.se, lyckades pricka in alla rätt. 10 000 000 kronor blev belöningen för den bedriften.

 

Att mycket kan hända över Tingsryds upplopp bevisade även Braddock. Fyraåringen från Fredrik Perssons stall hade långt fram till favoriten Zoccoloduro O.P men efter en formidabel avslutning i vida spår fick Braddock segernicken precis på mållinjen.
För Fredrik Persson väntade snart fler segrar. Kalmartränaren var och inne i stallet och vände för att sela ut Leon Coger som inte ville vara sämre än stallkompisen. Leon Coger fick arbeta först utan rygg andra halvan av loppet men avgjorde till en säker seger.

Per Nordström har en fin treåring i Just Perfect Sisu som trivdes finemang på milebanan. Valacken tog tidigt ledningen för att hålla undan före en mycket vasst avslutande Sobel Caviar.
Hat Trick tjurrusade i ledningen och höll strålande i stayerloppet, men Conrad Lugauers Ornello som ledde klungan, fångade in ledaren.
Seger i årsdebuten för Primadonna Tile. Stefan Persson gav Johan Untersteiner-stoet ett perfekt resa i rygg på ledaren, därifrån avgjorde man enkelt efter lucka tidigt in på det långa upploppet.
Kim Eriksson knöt ihop påsen. Det genom att sätta ditt Robert Bergh-tränade Imperias Juliette som raskt tog sig framåt genom den sista kurvan och till slut avgjorde säkert.

 

Skapad: 2022-05-22