Click Bait fick en rosa biljett

En rosa elitloppsbiljett väntade vid mållinjen.
Först dit kom Click Bait.
- Som han visade upp sig i dag är han verkligen värd en plats där, sa kusken Per Lennartsson.

 

H.K.H. Prins Daniels lopp var lördagens huvudnummer på Gävletravet som värd för V75®. Förutom 400 000 kronor väntade en biljett till Elitloppet för vinnaren och publiken bjöds på en uppvisning av Click Bait som ledde loppet från start till mål tillsammans med Per Lennartsson.
Loppet fick en dramatisk inledning där favoriten Brambling galopperade i en trång situation, även Beads galopperade bort sig tidigt.
Click Bait var som en klocka från start och dominerade loppet från start till mål på segertiden 1.10,5 över distansen 1 609 meter, autostart.
Den sexårige hingsten, som tränas av Stefan Melander, är därmed klar för Elitloppet för andra året i rad. I fjol blev han femma och utslagen i försöket.
- Jag får dåliga vibbar att lämna ifrån mig denna hästen….jag kan inte säga mer, sa Per Lennartsson som tidigare gjort klart att han ska köra Admiral As i Elitloppet.
- Jag har sagt att han är en ruggig sprinter. Jag har inte tänkt på vem som ska köra i Elitloppet, sa tränaren Stefan Melander.

Solvallas sportchef Anders Malmrot delade ut ytterligare två elitloppsbiljetter på lördagen och de gick till Brother Bill och Mister F Daag. Därmed är 15 av 16 hästar klara för årets stora travfest nästa söndag. Den sista platsen avgörs genom röstning och Folkets Häst står mellan Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow. Vem det blir avslöjas på söndagen i samband med lottningen till Elitloppet..

 

Björn Goop stack ut hakan och spikade sig själv i ATG:s populära tipsprogram Björnkollen och han infriade favoritskapet i V75-1 där han fick bestämma i spets bakom Sam The Man.
Favoritseger blev det även i V75-2 där Oskar Kylin Blom-tränade Kia Ora var mycket tapper när hon gjorde grovjobbet själv utvändigt ledaren och vann tillsammans med Marcus Lillius.
Calamari tog sjätte segern i tionde starten och tillsammans med Ulf Ohlsson bjöd den Ulf Stenströmer-tränade femåringen publiken på tredje raka favoritsegern i V75-3. Här var Icouldbetheone mycket tapper utvändigt ledaren till andrapriset en bit bakom.
Ulf Stenströmer blev dubbelsegrare på V75 och Axevallatränaren fick se Borups Tornado dominera V75-7 från ledningen tillsammans med Ulf Ohlsson, som var bestämd från start från spår 8.

Ulvsåsen är en vinnartyp och han visade klass när han fick huvudet först i V75-4 tillsammans med Per Linderoth. Anders Wallin tränar hingsten som tog 14:e segern i 20:e starten. Volt var tapper utvändigt ledaren men galopperade i slutstriden.
Mellby Joker var andrahandsfavorit i V75-5 och det blev en mycket enkelt seger från spets tillsammans med Daniel Wäjersten.

 

Skapad: 2022-05-22