Racing Mange visade Sweden Cup form

En dryg vecka kvar till elitloppshelgen.
Och det är inte bara tvåbenta som längtar efter årets stora travfest.
- Han är en traventusiast, han älskar att komma på trav, han lever upp, att hoppa ut ur transporten och skrika på alla här, det är hans grej, förklarade Joakim Lövgren sedan han inlett omgången med Racing Mange som nu hoppas på start i Sweden Cup.

Om vädret är lika vackert nästa helg så kommer Solvalla bjuda bästa tänkbara förutsättningar under elitloppshelgen.
Kanske finns Racing Mange med på startlinjen då.
Knappast i huvudloppet som för två år sedan, men Joakim Lövgren meddelade efter segern på Åby att han gärna vill vara med i Sweden Cup om startpoängen räcker till.
Onsdagens uppgift förändrades radikalt när förhandsfavoriten Bepi Bi ströks på eftermiddagen. Racing Mange kom ner två spår och fick överta rollen som storfavorit, men Lövgren gjorde sig ingen brådska då han helt sonika parkerade i tredjespår innan han körde till ledningen halvvägs in i loppet.
- Jag hade en uppgift, att bevaka att Floris Baldwin inte kom före mig. Sedan förstod jag att det skulle bli körning om vem som skulle släppa till mig, så det var inte helt oväntat att det gick fort i början. Han fick en jobbig inledning, men var ett snäpp vassare i form, förklarade Lövgren vars nioåring gled ifrån konkurrenterna efter behag på 1.11,2/1 640 meter autostart.

 

Sekunden snabbare gick det på Solvalla när Sourire Frö blåste runt sina motståndare i en överpacad tillställning för Erik Adielsson.
- Vilket jävla lopp han gör, jag är helt skakis. Det var hans första lopp över 1 600 meter, jag har sagt att det inte är hans bästa distans. Jag får väl ta på mig dumstruten nu, men det gör jag gärna, jublade tränaren Ulrika Wällstedt.
Minst lika mycket imponerade L.L.Royal som gjorde andra starten för Robert Bergh och visade alla egenskaper för att bli en profil på lördagarna då han dånade undan från ledningen i händerna på Anton Knutsson.

 

Rickard Svanstedt meddelande för en vecka sedan att han ska lägga av som travtränare.
Det blev ett sällsynt snyggt avslut då Stefan Persson körde perfekt från tredje ledet bakom bilen med J.S.Peaky Blinders som brisade ifrån till första segern i karriären.
- Det var precis så här jag ville att det skulle bli. Jag var noga med att säga till ägaren att jag ville starta den här en gång till. Vi ställde i ordning lite extra och det lyckades. Det var min sista häst med A-licens, jag kommer att ha kvar en familjehäst, förklarade Svanstedt som ändå fortsätter inom travsporten i en ny roll på Alebäcks Stuteri.
Adrian Kolgjini satte dit Lancaster åt sin tyske hyresgäst Wolfgang Nimczyk som segrat i var tredje lopp sedan han satte upp sin svenska filial.

Örjan Kihlström spårade programenligt runt om med Timo Nurmos-tränade Mirci A’Lir.
Övriga två favoritsegrar blev desto mer dramatiska.
Claes Sjöström satte sig fast i tredje inner med Eddy West, men fick luckan i rätt läge för att låta sexåringen visa sin sällsynta förmåga att växla tempo i ett perfekt genrep inför silverfinalen om tio dagar.
Ännu mörkare såg det ut för Raya Maya som slog på en galopp bakom bilen, men när farten sänktes till 1.25 kunde Magnus A Djuse inte bara köra ikapp fältet utan hann även svepa till ledningen varvet kvar innan konkurrenterna vaknade.
- Otroligt, jag trodde inte att det skulle gå efter galoppen. Jag hade inte skickat på sådär, men det är därför han sitter i sulkyn och jag står här, sade tränaren Markus Hamberg som för första gången överlät tömmarna på sin fyraåring.

Skapad: 2022-05-18